Tip Oceněná
Kód: SK1401A | Značka: Včelí farma Medovit

Včelí farma Medovit - Blatnická medovina tradičná - 0,7 l 14%

295 Kč / ks 243,80 Kč bez DPH
Na dotaz
Velmi sladká a vyvážená medovina blížící se chuťově ke slámovým vínům je dokladem, že i malá výroba může získat světová ocenění.
Možnosti doručení
Kategorie: Přírodní medoviny
Hmotnost: 1.3 kg
Země původu: Slovensko
Výrobce: Jozef Štefaňák
Typ medu: nektarový
Způsob výroby: vařená
Alkohol: 14%
Objem: 0,7 l
Cena/l: 421,43 Kč
Složení: voda, med
Konzervanty: E202
Pořadí novinky: M0217
Cena na prodejně: 320,00 Kč
Položka byla vyprodána…
Precizně vybraný sortiment
Pečlivý výběr sortimentu
Při výběru dodavatelů je pro nás kvalita na 1. místě! Pak samozřejmě ochutnáváme.
Netajíme složení produktů
Netajíme složení produktů
Většina prodejců záměrně neuvádí složení medovin. U poctivých medovin není co tajit.
Poradíme s výběrem
Rádi poradíme s výběrem
Přijďte osobně na prodejnu v Praze nebo napište dotaz či e-mail.

Velmi sladká a vyvážená medovina blížící se chuťově ke slámovým vínům je dokladem, že i malá výroba může získat světová ocenění.

Medovina je starodávny, lahodný nápoj s nízkým obsahom nekoncentrovaného alkoholu. Je vyrobený prírodným kvasením kvetového medu a vody.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Přírodní medovina

Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.

Druh medu

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Proces výroby

Tato medovina byla vařená před kvašením. Tepelný postup má určité technologické výhody, nicméně dochází k poškození některých drahocenných složek medu, zejména při delším varu. V chuti výrobní proces nepoznáte, ale pro vařené medoviny je typické, že jsou zlatavější barvy, neboť při vysokých teplotách med částečně karamelizuje.

Ocenění v soutěžích



  • Medovinka roku 2016 Nitra - Šampión výstavy / Tradičná medovina - zlatá medaile


  • Medovinka roku 2015 Nitra - stříbrná medaile


  • 1. místo - Nitra Agrokomplex 2010


  • Stříbrná medaile - Apimedica, Maribor, 2010


  • Broznová medaile - 18th Apislavia Congress, Varna, 2010


  • 2. místo - Nitra Agrokomplex 2010


  • Zlatá medaile - hydromel épicé - Apimondia 2009 Mont-Pelliér



Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.

Výrobce Včelí farma Medovit

Včelařství a výroba oceněné slovenské medoviny

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Včelařství a výroba oceněné slovenské medoviny