Kód: SI0112A | Značka: Čebelarstvo Jere

Čebelarstvo Jere - Šumivá medovina - polosladká - 0,75 l sklo

630 Kč / ks 520,66 Kč bez DPH
Na dotaz
Polosladká šumivá slovinská medovina, jejímž základem je medovina kvašená z květových medů. Tzv. medovinové šampaňské. V NABÍDCE BUDE OD LÉTA 2021.
Kategorie: Šumivé medoviny
Hmotnost: 1.7 kg
Země původu: Slovinsko
Výrobce: Čebelarstvo Gregor Jere
Typ medu: nektarový
Způsob výroby: za studena
Alkohol: 11,00%
Sladkost: polosladká
Objem: 0,75 l
Cena/l: 840,00 Kč
Originální název: Peneča medica semi-sweet
Složení: voda, med
Konzervanty: siřičitany
Položka byla vyprodána…

Šumivá medovina se vyrábí druhotným kvašením v lahvi z medoviny. Celková doba výroby trvá cca 5 let.

Šumivá medovina se podává vychlazená na 6-8°C.

V NABÍDCE BUDE OD LÉTA 2021.

Medovina: Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Šumivá medovina: Medovina označovaná jako "medovinové šampaňské" je vyráběná klasickou metodou druhotného kvašení v lahvi. Základem je prvotřídní medovina. Tento náročný výrobní proces může trvat 3-10 let. Výroba této speciality je soustředěna zatím jen ve Slovinsku.

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Jsme oficiálními dovozci medoviny do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.

Informace o výrobci Čebelarstvo Jere

Včelařství poblíž Lublaně, které se specializuje na výrobu druhových medovin a kvalitních šumivých medovin.

Více informací o výrobci se dočtete na záložce Značka.

Další informace můžete nalézt v katalogu prodejny pod kódem produktu SI0112A.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Včelařství poblíž Lublaně, které se specializuje na výrobu druhových medovin a kvalitních šumivých medovin.

S výrobou šumivé medoviny "peneča medica" bylo započato cca v roce 2013 a od té doby získali mnohá ocenění v lokálních i mezinárodních soutěžích. 

Šumivá medovina je vyráběna náročnou metodou druhotného kvašení v lahvi. Výroba trvá cca 5 let.

Aktuální je zlatá medaile pro šumivou medovinu je z New Your Finger lakes International Wine Competition 2018. Odtamtud též i stříbrná medaile pro kaštanové medové víno.