Kód: SI0112A | Značka: Čebelarstvo Jere

Čebelarstvo Jere - Šumivá medovina - polosladká - 0,75 l 11%, sklo

599 Kč / ks 495,04 Kč bez DPH
Na dotaz
Polosladká šumivá slovinská medovina, jejímž základem je medovina kvašená z květových medů. Tzv. medovinové šampaňské.
Možnosti doručení
Kategorie: Šumivé medoviny
Hmotnost: 1.7 kg
Země původu: Slovinsko
Výrobce: Čebelarstvo Gregor Jere
Typ medu: nektarový
Způsob výroby: za studena
Alkohol: 11%
Sladkost: polosladká
Objem: 0,75 l
Cena/l: 798,67 Kč
Originální název: Peneča medica semi-sweet
Složení: voda, med, cukr
Konzervanty: siřičitany
Pořadí novinky: M0528
Cena na prodejně: 650,00 Kč
Položka byla vyprodána…

Polosladká šumivá slovinská medovina, jejímž základem je medovina kvašená z květových medů. Tzv. medovinové šampaňské.

Šumivá medovina se vyrábí druhotným kvašením v lahvi z medoviny. Šumivá medová vína zrají na kalech minimálně 24 měsíců. Celková doba výroby trvá cca 5 let.

Šumivá medovina se podává vychlazená na 6-8°C.

Šumivá medovina

Šumivá medovina je prémiový alkoholický nápoj vyrobený sekundárním kvašením v lahvi, jehož základem je prvotřídní medovina. Jedná se tzv. medovinové šampaňské. Šumivé medoviny se aktuálně vyrábějí převážně ve Slovinsku.

Šumivá medovina

Medovina označovaná jako "medovinové šampaňské" je vyráběná klasickou metodou druhotného kvašení v lahvi. Základem je prvotřídní medovina. Tento náročný výrobní proces může trvat 3-10 let. Výroba této speciality je soustředěna zatím jen ve Slovinsku.

Druh medu

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.

Výrobce Čebelarstvo Jere

Včelařství poblíž Lublaně, které se specializuje na výrobu druhových medovin a kvalitních šumivých medovin.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Včelařství poblíž Lublaně, které se specializuje na výrobu druhových medovin a kvalitních šumivých medovin.

S výrobou šumivé medoviny "peneča medica" bylo započato cca v roce 2013 a od té doby získali mnohá ocenění v lokálních i mezinárodních soutěžích. 

Šumivá medovina je vyráběna náročnou metodou druhotného kvašení v lahvi. Výroba trvá cca 5 let.

Aktuální je zlatá medaile pro šumivou medovinu je z New Your Finger lakes International Wine Competition 2018. Odtamtud též i stříbrná medaile pro kaštanové medové víno.