Kód: SI0311A | Značka: Čebelarstvo Šercelj

Čebelarstvo Šercelj - Peneča medica Roška - 0,75 l 11,5%

890 Kč / ks 735,54 Kč bez DPH
Na dotaz
Polosuchá šumivá medovina z květových medů vyráběná ve Slovinsku druhotným kvašením v lahvi. Základem pro výrobu je medovina kvašená studenou cestou z květových medů.
Možnosti doručení
Kategorie: Šumivé medoviny
Hmotnost: 1.7 kg
Země původu: Slovinsko
Výrobce: Čebelarstvo Šercelj
Typ medu: nektarový
Způsob výroby: za studena
Alkohol: 11,5%
Sladkost: polosladká
Objem: 0,75 l
Cena/l: 1 186,67 Kč
Složení: voda, med, cukr
Konzervanty: siřičitany
Pořadí novinky: M0405
Cena na prodejně: 890,00 Kč
Položka byla vyprodána…
Precizně vybraný sortiment
Pečlivý výběr sortimentu
Při výběru dodavatelů nejdříve prověřujeme kvalitu a pak teprve ochutnáváme.
Netajíme složení produktů
Netajíme složení produktů
Většina prodejců záměrně neuvádí složení medovin. U poctivých medovin není co tajit.

Polosuchá šumivá medovina z květových medů vyráběná ve Slovinsku druhotným kvašením v lahvi. Základem pro výrobu je medovina kvašená studenou cestou z květových medů.

Šumivá medovina se vyrábí druhotným kvašením v lahvi z medoviny. Celková doba výroby trvá cca 5 let.

Šumivá medovina se podává vychlazená na 6-8°C.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Šumivá medovina

Medovina označovaná jako "medovinové šampaňské" je vyráběná klasickou metodou druhotného kvašení v lahvi. Základem je prvotřídní medovina. Tento náročný výrobní proces může trvat 3-10 let. Výroba této speciality je soustředěna zatím jen ve Slovinsku.

Druh medu

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.

Výrobce Čebelarstvo Šercelj

Včelařství s dlouhou rodinnou tradicí, které se kromě získávání druhových medů zabývá i výrobou medoviny a "šampaňského" z medoviny

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Diskuze

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Povinná pole

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Včelařství s dlouhou rodinnou tradicí, které se kromě získávání druhových medů zabývá i výrobou medoviny a "šampaňského" z medoviny

 

Výroba medových nápojů probíhá výhradně z vlastních medů. Včelařství v současnosti obhospodařuje asi 1300 včelstev v rozsáhlé oblasti na jihu Slovinska. Díky tomu získávají mnohé žádané druhové medy - akátové, lipové, kaštanové, pohankové, ale i klasické květové, a různé druhy medů z lesních porostů.

K výrobě medoviny jsou používány květové a smíšené medy. Z ní se pak vyrábí šumivá medovina.

Velice chutný je i medový likér, ten však v současné době do ČR nedovážíme.
 

POTVRĎTE PROSÍM, ŽE VÁM JIŽ BYLO 18 LET.

VSTUPUJETE DO SEKCE, KDE PLATÍ NAŘÍZENÍ STÁTU

ZÁKAZ PRODEJE ALKOHOLICKÝCH NÁPOJŮ OSOBÁM MLADŠÍM 18 LET