Tip
Kód: CZ0902 | Značka: Medovíno

Medovíno sladové - 0,5 l 16,6%, sklo

299 Kč / ks 247,11 Kč bez DPH
Na dotaz
Speciální medovina vyráběná za studena z lesního a lučního medu spolu se sladem a chmelem. Tato medovina patří do kategorie medovin braggot a aromaticky má díky použitým ingrediencím velmi blízko k pivu. Je unikátem na našem českém trhu.
Možnosti doručení
Kategorie: Medoviny vyráběné studenou cestou
Hmotnost: 1 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Medovíno s.r.o.
Způsob výroby: za studena
Příchuť: chmelová
Alkohol: 16,6%
Sladkost: polosladká
Objem: 0,5 l
Cena/l: 598,00 Kč
Vhodné jako dárek: pro tatínka nebo dědečka, pro přítele nebo manžela
Složení: voda, med, pšeničný slad, chmel
Konzervanty: siřičitany
Pořadí novinky: M0143
Cena na prodejně: 320,00 Kč
Položka byla vyprodána…

Speciální medovina vyráběná za studena z lesního a lučního medu spolu se sladem a chmelem. Tato medovina patří do kategorie medovin braggot a aromaticky má díky použitým ingrediencím velmi blízko k pivu. Je unikátem na našem českém trhu.

Tato medovina je vyráběna tradičním způsobem pomocí moderních technologií. Medovíno je vyrobeno ze směsi medu lesního a lučního v přesně definovaném poměru s přídavkem chmele a sladu.

Možná sledovou medovinu tolik neocení klasičtí pivaři, ale může být zajímavým zpestřením pro ty, kteří spíše holdují vínu a medovině, ale kvalitní pivo si také rádi dají. Sladovou medovinu lze řadit mezi bragot, ale plně si zachovává charakteristiku medoviny.

Rozhodně doporučujeme servírovat při teplotě kolem 12°C, takže tak ze šestého schodu? :)

Skladujte při teplotě do 18°C.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

bragot

Bragot je medovina kvašená se sladem.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Výhodnější prodej po kartonech i pro koncové zákazníky

Tuto položku můžete zakoupit po celých kartonech. Přejděte na sekci Prodej po kartonech, kde najdete kompletní aktuální nabídku.

Výrobce Medovíno

Výrobce tradiční medoviny vycházející z vinařských technologií a postupech výroby studenou cestou, která zajišťuje nejvyšší výslednou kvalitu medoviny. Výrobna společnosti se nachází v Bavorech u Mikulova.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Výrobce tradiční medoviny vycházející z vinařských technologií a postupech výroby studenou cestou, která zajišťuje nejvyšší výslednou kvalitu medoviny. Výrobna společnosti se nachází v Bavorech u Mikulova.

Rodinná firma Medovíno s.r.o. byla založena v roce 2014 a jejím hlavním produktem je medovina vyráběná tradičním způsobem, pomocí moderních technologií. Medovina je vyráběna ze směsi medu lesního a lučního v přesně definovaném poměru. Nejvyšší teplota, kterou dosáhne medový roztok při výrobě, je 30°C.

Společnost nemá vlastní včelařství, ale med pro výrobu nakupuje od prověřených českých a moravských včelařů. Medovina je filtrovaná a konzervovaná SO2.

Medovíno se dává do distribuce převážně mladé, bez výrazně dlouhého zrání a proto je velmi svěží.

Od Medovína od začátku prodáváme medovinu Klasik, Zázvor-Lemon grass a Sladovou. Aktuálně velmi oblíbenou medovinou je lipová kvašená z čistého lipového medu s velmi jemnou chutí a jednou z nejlepších v nabídce. Absolutně nejprodávanější je však Sladové Medovíno, které je jedinečné skombinováním chmele a sladu, ve světě označované jako "braggot".