
Španělská sezónní nízkoalkoholická medovina vyrobená s rybízem a malinami. Tato limitovaná řada je jedním z nejlepších výsledků výrobce a bude k dispozici pouze do vyprodání zásob!.
Inovativní receptura medoviny s nádechem černého rybízu a malin, s dokonale vyváženými chutěmi a 8,9 % alkoholu, které téměř nepocítíte.
Tato speciální jarní medovina spojuje tradici historické medoviny o více než 10% alkoholu s moderní nízkoalkoholickou medovinou. To vše v receptuře s 8,9% alkoholu, která dokonale spojuje lehkost nízkoalkoholických medovin s příchutěmi typickými pro kvašení tradičnějších medovin.
Tato jarní medovina je ve stylu melomela, což je specifický název pro medoviny, které obsahují ovoce.
Proto v ni můžeme najít vlastnosti, které ji dodává použité ovoce:
Černý rybíz:
- Intenzita: Černý rybíz má velmi intenzivní a koncentrovanou chuť, více než mnoho jiných bobulovin.
- Svíravost: Představuje značnou míru svíravosti, která může způsobit pocit sucha v ústech. Tento aspekt bude u medoviny méně patrný, pokud se při její přípravě nepoužije slupka rybízu.
- Kyselina: Jsou poměrně kyselé, což dodává jejich chuti osvěžující nádech.
- Sladkost: Přestože jsou převážně kyselé a svíravé, mají také sladké pozadí, které vyvažuje ostatní vlastnosti.
- Aromatická komplexnost: Nabízejí komplexní aromatický profil s tóny, které nám mohou připomínat borovici a zralé ovoce.
Malina:
- Sladkost: Maliny jsou známé svou přirozenou sladkostí, která je výrazná v jejich chuťovém profilu.
- Kyselina: Spolu se sladkostí mají úroveň kyselosti, která osvěžuje patro a vyvažuje chuť.
- Vůně: Jsou velmi aromatické, s vůní, kterou lze popsat jako květinovou a ovocnou. Tento profil však po vyniknutí rybízu v medovině ustoupí.
- Měkkost: Na rozdíl od černého rybízu jsou maliny méně svíravé, takže jejich chuť je jemnější a méně agresivní.
- Tóny bobulí: Mají charakteristickou chuť, která evokuje jiné bobule, s lehce zemitým nádechem.
V párování se používá například při vaření masa se sladkými omáčkami nebo ke smetanovým sýrům typu Brie.
Expirace: 03/2025
Medovina
Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Sezónní medovina
Sezónní medovina s nižším obsahem alkoholu maximálně do 10%, obvykle mezi 5-7%, dozrávaná v lahvi s přirozeným přírodním sedimentem. Svěží lehké pití.
Proces výroby
Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.
Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.
Výrobce Hidromiel Odin
Malovýroba španělské osvěžující nízkoalkoholické medoviny označované jako "hidromiel"
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Malovýroba španělské osvěžující nízkoalkoholické medoviny označované jako "hidromiel"
V jižních zemích Evropy se vyrábějí medoviny velmi svěží nízkoalkoholické, více charakterem podobné cideru či pivu, méně naší tradiční středoevropské medovině.
Ze Španělska vozíme 2 varianty Odin a Loki, každá je typickým příkladem medoviny, která je ve Španělsku velmi oblíbená zejména u mladší generace a najdete ji v nabídce barů v klubech, takže tam, kde byste u nás medovinu rozhodně nenašli.
Je potřeba ji ochutnat!