Španělská osvěžující sezónní medovina z hrušky a jablka dokonale spojuje jemnost nízkoalkoholických medovin s příchutěmi typickými pro tradiční medoviny. Speciální letní limitovaná řada 2024.
Pijte ji velmi studenou a vychutnejte si její vůni inspirovanou typickými normanskými nápoji, jako je perry nebo asturskými nápoji, jako je cider. Hrušky a jablka jsou v této medovině k nepřehlédnutí tak, jako byste si přirozeně vychutnávali samotné ovoce!
U této speciální letní medoviny kombinujeme mírný obsah alkoholu 6% s výraznou chutí čerstvého ovoce.
Styl této letní medoviny je melomela, což je specifický název pro medoviny, které obsahují ovoce.
Charakteristika hrušky:
- Aroma: Hrušky vydávají voňavé a květinové aroma s jemnými tóny medu a divokých květin, které evokují svěžest sadu uprostřed jara.
- Chuť: Chuť je jemně nasládlá, s nádechem vyvážené kyselosti, která zvýrazňuje ovocný profil. Přirozená sladkost hrušky se mísí s nuancemi karamelu a vanilky.
- Barva: Hruška dodává medovině tmavě jantarovou barvu v důsledku částečné oxidace při výrobě šťávy.
Charakteristiky jablka:
- Aroma: Jablka vydávají svěží a živé aroma s tóny čerstvých bylinek a nádechem jemného koření.
- Příchuť: Její chuť se liší od šťavnaté sladkosti po osvěžující kyselost, která nabízí dokonalou rovnováhu mezi oběma vjemy. Jablka mají životodárnou chuť s nádechem kyseliny a medu.
- Barva: jablko dodává medovině zlatavý nádech tím, že dbá na to, aby při extrakci šťávy neoxidovalo.
V párování se dá báječně kombinovat se saláty nebo bílým masem.
Expirace: 06/2025
Medovina
Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Sezónní medovina
Sezónní medovina s nižším obsahem alkoholu maximálně do 10%, obvykle mezi 5-7%, dozrávaná v lahvi s přirozeným přírodním sedimentem. Svěží lehké pití.
Druh medu
Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.
Proces výroby
Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.
Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.
Výrobce Hidromiel Odin
Malovýroba španělské osvěžující nízkoalkoholické medoviny označované jako "hidromiel"
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Malovýroba španělské osvěžující nízkoalkoholické medoviny označované jako "hidromiel"
V jižních zemích Evropy se vyrábějí medoviny velmi svěží nízkoalkoholické, více charakterem podobné cideru či pivu, méně naší tradiční středoevropské medovině.
Ze Španělska vozíme 2 varianty Odin a Loki, každá je typickým příkladem medoviny, která je ve Španělsku velmi oblíbená zejména u mladší generace a najdete ji v nabídce barů v klubech, takže tam, kde byste u nás medovinu rozhodně nenašli.
Je potřeba ji ochutnat!