Španělská sezónní nízkoalkoholická medovina vyrobená s rybízem a malinami. Tato limitovaná řada je jedním z nejlepších výsledků výrobce a bude k dispozici pouze do vyprodání zásob!.
Inovativní receptura medoviny s nádechem černého rybízu a malin, s dokonale vyváženými chutěmi a 8,9 % alkoholu, které téměř nepocítíte.
Tato speciální jarní medovina spojuje tradici historické medoviny o více než 10% alkoholu s moderní nízkoalkoholickou medovinou. To vše v receptuře s 8,9% alkoholu, která dokonale spojuje lehkost nízkoalkoholických medovin s příchutěmi typickými pro kvašení tradičnějších medovin.
Tato jarní medovina je ve stylu melomela, což je specifický název pro medoviny, které obsahují ovoce.
Proto v ni můžeme najít vlastnosti, které ji dodává použité ovoce:
Černý rybíz:
- Intenzita: Černý rybíz má velmi intenzivní a koncentrovanou chuť, více než mnoho jiných bobulovin.
- Svíravost: Představuje značnou míru svíravosti, která může způsobit pocit sucha v ústech. Tento aspekt bude u medoviny méně patrný, pokud se při její přípravě nepoužije slupka rybízu.
- Kyselina: Jsou poměrně kyselé, což dodává jejich chuti osvěžující nádech.
- Sladkost: Přestože jsou převážně kyselé a svíravé, mají také sladké pozadí, které vyvažuje ostatní vlastnosti.
- Aromatická komplexnost: Nabízejí komplexní aromatický profil s tóny, které nám mohou připomínat borovici a zralé ovoce.
Malina:
- Sladkost: Maliny jsou známé svou přirozenou sladkostí, která je výrazná v jejich chuťovém profilu.
- Kyselina: Spolu se sladkostí mají úroveň kyselosti, která osvěžuje patro a vyvažuje chuť.
- Vůně: Jsou velmi aromatické, s vůní, kterou lze popsat jako květinovou a ovocnou. Tento profil však po vyniknutí rybízu v medovině ustoupí.
- Měkkost: Na rozdíl od černého rybízu jsou maliny méně svíravé, takže jejich chuť je jemnější a méně agresivní.
- Tóny bobulí: Mají charakteristickou chuť, která evokuje jiné bobule, s lehce zemitým nádechem.
V párování se používá například při vaření masa se sladkými omáčkami nebo ke smetanovým sýrům typu Brie.
Expirace: 03/2025
Medovina
Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Sezónní medovina
Sezónní medovina s nižším obsahem alkoholu maximálně do 10%, obvykle mezi 5-7%, dozrávaná v lahvi s přirozeným přírodním sedimentem. Svěží lehké pití.
Proces výroby
Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.
Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.
Výrobce Hidromiel Odin
Malovýroba španělské osvěžující nízkoalkoholické medoviny označované jako "hidromiel"
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Malovýroba španělské osvěžující nízkoalkoholické medoviny označované jako "hidromiel"
V jižních zemích Evropy se vyrábějí medoviny velmi svěží nízkoalkoholické, více charakterem podobné cideru či pivu, méně naší tradiční středoevropské medovině.
Ze Španělska vozíme 2 varianty Odin a Loki, každá je typickým příkladem medoviny, která je ve Španělsku velmi oblíbená zejména u mladší generace a najdete ji v nabídce barů v klubech, takže tam, kde byste u nás medovinu rozhodně nenašli.
Je potřeba ji ochutnat!