Květový pyl jako zdroj vitamínů a doplněk stravy
Rouskový pyl donášejí včely jako svou základní potravu v rouskách na zadním páru noh. Tvar a barva pylu jsou pro každý druh rostliny charakteristické.
Získávání rouskového pylu umožňuje lapač pylu umístěný u česna, který ze zadních nožek včel zachytí malou část pylových koláčků (ne více než 10 procent snůšky).
Složení pylu
Pylová zrna obsahují kromě vody, bílkovin, tuků a sacharidů také vitamíny skupiny B, D, E a H, z minerálních látek je to křemík, síra, měď, kobalt, sodík, železo, hliník, vápník, hořčík, mangan, fosfor, baryum, stříbro, zinek, molybden, chrom a stroncium.
Pyl a zdraví
Pyl ovlivňuje střevní mikroflóru a podněcuje funkce žaludku. Především ale zlepšuje celkový stav organismu, stimuluje tělesný a duševní pocit plného zdraví.
Podporuje prokrvení a způsobuje výrazný vzestup počtu červených krvinek, který potvrzují i odborníci. Proto je rouskový pyl vhodný zejména pro lidi, kteří potřebují zvýšit hladinu červených krvinek přírodní cestou, tzn. bez chemických látek.
Dávkování: 1 - 2 čajové lžičky denně
Med
Med je produktem včel. Med byl historicky prvním a hlavním člověkem používaným sladidlem. Dnes je oblíbený zejména pro své vlastnosti. Kromě kombinace převážně jednoduchých cukrů, obsahuje i hodnotné látky jako minerály, pyl, proteiny, vitamíny a další.
Výrobce Včelařství Krejčí
Rodinné včelařství a výroba medových produktů. Mnoho let se plánuje i výroba medoviny, už jsme ji ochutnávali, ale stále ještě není oficiálně v prodeji.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Rodinné včelařství a výroba medových produktů. Mnoho let se plánuje i výroba medoviny, už jsme ji ochutnávali, ale stále ještě není oficiálně v prodeji.
Včelař Tomáš Krejčí v lednu 2022 bohužel zemřel a včelařství nemá pokračovatele. Je to velká ztráta.