Novinka
Kód: CZ2921C | Značka: Dr. Bojda

Dr. Bojda - Medovinka černý rybíz - 0,2 l 13,5%, sklo

79 Kč / ks 65,29 Kč bez DPH
Skladem (>10 ks)
Lehké kyselinky připomínající révová vína spolu ostrou chutí černého rybízu znamenitě vyvažují medový nápoj.
Možnosti doručení
Kategorie: Malá balení
Hmotnost: 0.45 kg
Země původu: Česko
Výrobce: JANKAR PROFI, s.r.o.
Způsob výroby: za studena
Příchuť: rybízová
Alkohol: 13,5%
Objem: 0,2 l
Cena/l: 395,00 Kč
Složení: voda, včelí med, šťáva z černého rybízu, propolis
Pořadí novinky: M0137
Cena na prodejně: 95,00 Kč

Lehké kyselinky připomínající révová vína spolu ostrou chutí černého rybízu znamenitě vyvažují medový nápoj.

Více než 1 milion květů musely včely navštívit, aby vznikla tato lahev čistého přírodního medového vína s výjimečnou nasládle kyselkavou chutí a ovocno-medovou vůni.

Je vyrobena speciální technologií řízeného kvašení za studena z nejlepších druhů českých medů.

Již první ochutnání překvapí, neboť se ukáže, že ostrá chuť černého rybízu je velmi pěkně zakulacená medem. Tento druh Medovinky může být považován za opravdový elixír pro svůj vysoký obsah vitamínů, (zejména vit. C), antioxidantů, přírodních barviv a dalších biologicky aktivních látek. Je velmi vhodným nápojem pro každého, kdo má vřelý vztah ke konzumaci révových vín, neboť tento druh medovinky oplývá lehkou kyselinkou.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Melomela

Melomela je ovocná medovina, při jejíž výrobě se místo vody (nebo části objemu vody) použije ovocná šťáva. V našich končinách je nejčastější použití višňové nebo černorybízové šťávy. Při kombinaci s jablečným moštem se pak nápoj nazývá jako cyser.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Výrobce Dr. Bojda

Včelařství a výrobce medovin a sirupů značky Dr.Bojda. Medy pochází s oblasti kolem Čeladné, výroba medoviny je umístěna v Hulíně.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Včelařství a výrobce medovin a sirupů značky Dr.Bojda. Medy pochází s oblasti kolem Čeladné, výroba medoviny je umístěna v Hulíně.

Společnost byla založena v roce 2000 s cílem vyrábět kvalitní produkty bez náhražek. V nabídce medovin se v posledních letech objevili kromě klasické z květového medu a bylinkové, i medoviny jednodruhové - z akátového, slunečnicového a lesního medu.

Výrobce však dodává do velkých obchodních řetězců i medoviny doslazované cukrem, proto může dojít k omylu při nákupu. Tyto produkty jsou v našem katalogu zvýrazněny.