Výrazně sladká medová chuť medoviny vyráběné tradičním způsobem z květových a lesních medů čisté přírody v okolí Telče.
Lahodnou a našimi zákazníky velmi oblíbenou medovinu připravujeme z vlastního medu tradičním způsobem (kvašením) bez použití jakýchkoliv chemických přísad, koření a dochucovadel.
Medovina je velice chutná jak vychlazená tak i ohřátá.
Pan Nosek medem do své medoviny nešetří a tvrdí, že "medovina má být sladká" a v Medovinárně má rozhodně své stálé zákazníky.
Medovina může být mírně zakalená. Poslední šarže nejsou zcela vyčiřené, ale drobnou chybu na kráse vyrovná příjemná chuť:)
Medovina
Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Přírodní medovina
Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.
Proces výroby
Tato medovina byla vařená před kvašením. Tepelný postup má určité technologické výhody, nicméně dochází k poškození některých drahocenných složek medu, zejména při delším varu. V chuti výrobní proces nepoznáte, ale pro vařené medoviny je typické, že jsou zlatavější barvy, neboť při vysokých teplotách med částečně karamelizuje.
Výrobce Včelí farma Nosek
Tajemství kvality medu a medoviny spočívá v čistém prostředí Telčska ležícího v jižní části Vysočiny, v pestrém složení medonosných rostlin v okolí farmy a šetrných postupech při chovu včel a zpracování všech včelích produktů.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Tajemství kvality medu a medoviny spočívá v čistém prostředí Telčska ležícího v jižní části Vysočiny, v pestrém složení medonosných rostlin v okolí farmy a šetrných postupech při chovu včel a zpracování všech včelích produktů.
Luboš Nosek vyrábí medovinu dlouhé roky při zachování stále stejného výrobního postupu. Medovina je většinou výrazně sladká a příjemně medová a zákazníci se pro ni k nám do Medovinárny často vrací.