Kód: CZ6901C | Značka: Včelí farma Nosek

Včelí farma Nosek - Medovina - 0,2 l 14%, sklo

104 Kč / ks 85,95 Kč bez DPH
Objednáno
Výrazně sladká medová chuť medoviny vyráběné tradičním způsobem z květových a lesních medů čisté přírody v okolí Telče.
Možnosti doručení
Kategorie: Malá balení
Hmotnost: 0.45 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Luboš Nosek
Způsob výroby: vařená
Alkohol: 14%
Sladkost: sladká
Objem: 0,2 l
Cena/l: 520,00 Kč
Složení: voda, med
Cena na prodejně: 135,00 Kč
Položka byla vyprodána…
Precizně vybraný sortiment
Pečlivý výběr sortimentu
Při výběru dodavatelů je pro nás kvalita na 1. místě! Pak samozřejmě ochutnáváme.
Netajíme složení produktů
Netajíme složení produktů
Většina prodejců záměrně neuvádí složení medovin. U poctivých medovin není co tajit.

Výrazně sladká medová chuť medoviny vyráběné tradičním způsobem z květových a lesních medů čisté přírody v okolí Telče.

Lahodnou a našimi zákazníky velmi oblíbenou medovinu připravujeme z vlastního medu tradičním způsobem (kvašením) bez použití jakýchkoliv chemických přísad, koření a dochucovadel.

Medovina je velice chutná jak vychlazená tak i ohřátá.

Pan Nosek medem do své medoviny nešetří a tvrdí, že "medovina má být sladká" a v Medovinárně má rozhodně své stálé zákazníky.

Medovina může být mírně zakalená. Poslední šarže nejsou zcela vyčiřené, ale drobnou chybu na kráse vyrovná příjemná chuť:)

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Přírodní medovina

Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.

Proces výroby

Tato medovina byla vařená před kvašením. Tepelný postup má určité technologické výhody, nicméně dochází k poškození některých drahocenných složek medu, zejména při delším varu. V chuti výrobní proces nepoznáte, ale pro vařené medoviny je typické, že jsou zlatavější barvy, neboť při vysokých teplotách med částečně karamelizuje.

Výrobce Včelí farma Nosek

Tajemství kvality medu a medoviny spočívá v čistém prostředí Telčska ležícího v jižní části Vysočiny, v pestrém složení medonosných rostlin v okolí farmy a šetrných postupech při chovu včel a zpracování všech včelích produktů.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Tajemství kvality medu a medoviny spočívá v čistém prostředí Telčska ležícího v jižní části Vysočiny, v pestrém složení medonosných rostlin v okolí farmy a šetrných postupech při chovu včel a zpracování všech včelích produktů.

Luboš Nosek vyrábí medovinu dlouhé roky při zachování stále stejného výrobního postupu. Medovina je většinou výrazně sladká a příjemně medová a zákazníci se pro ni k nám do Medovinárny často vrací.