Kód: CZ6901C | Značka: Včelí farma Nosek

Včelí farma Nosek - Medovina - 0,2 l 14%, sklo

104 Kč / ks 85,95 Kč bez DPH
Objednáno
Výrazně sladká medová chuť medoviny vyráběné tradičním způsobem z květových a lesních medů čisté přírody v okolí Telče.
Možnosti doručení
Kategorie: Malá balení
Hmotnost: 0.45 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Luboš Nosek
Způsob výroby: vařená
Alkohol: 14%
Sladkost: sladká
Objem: 0,2 l
Cena/l: 520,00 Kč
Složení: voda, med
Cena na prodejně: 110,00 Kč
Položka byla vyprodána…

Výrazně sladká medová chuť medoviny vyráběné tradičním způsobem z květových a lesních medů čisté přírody v okolí Telče.

Lahodnou a našimi zákazníky velmi oblíbenou medovinu připravujeme z vlastního medu tradičním způsobem (kvašením) bez použití jakýchkoliv chemických přísad, koření a dochucovadel.

Medovina je velice chutná jak vychlazená tak i ohřátá.

Pan Nosek medem do své medoviny nešetří a tvrdí, že "medovina má být sladká" a v Medovinárně má rozhodně své stálé zákazníky.

Medovina může být mírně zakalená. Poslední šarže nejsou zcela vyčiřené, ale drobnou chybu na kráse vyrovná příjemná chuť:)

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Přírodní medovina

Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.

Proces výroby

Tato medovina byla vařená před kvašením. Tepelný postup má určité technologické výhody, nicméně dochází k poškození některých drahocenných složek medu, zejména při delším varu. V chuti výrobní proces nepoznáte, ale pro vařené medoviny je typické, že jsou zlatavější barvy, neboť při vysokých teplotách med částečně karamelizuje.

Výrobce Včelí farma Nosek

Tajemství kvality medu a medoviny spočívá v čistém prostředí Telčska ležícího v jižní části Vysočiny, v pestrém složení medonosných rostlin v okolí farmy a šetrných postupech při chovu včel a zpracování všech včelích produktů.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Tajemství kvality medu a medoviny spočívá v čistém prostředí Telčska ležícího v jižní části Vysočiny, v pestrém složení medonosných rostlin v okolí farmy a šetrných postupech při chovu včel a zpracování všech včelích produktů.

Luboš Nosek vyrábí medovinu dlouhé roky při zachování stále stejného výrobního postupu. Medovina je většinou výrazně sladká a příjemně medová a zákazníci se pro ni k nám do Medovinárny často vrací.