Včelařství Babákov
Včelařství a výroba medoviny na Hlinecku
Majitel firmy Vladimír Saifr začal se včelařením až ve středním věku někdy okolo roku 2007. V této době měl za sebou zaměstnání v textilním podniku, v leasingové firmě, realitní společnosti, ve státní správě a samosprávě, a již potřeboval výraznou životní změnu. Svoboda a volnost je více než pravidelný plat v organizaci.
Aby se o včelách dozvěděl co nejvíce, tak se dálkově vyučil v učebním oboru Včelař ve Včelařském učilišti v Nasavrkách v letech 2007-2009. V současné době má cca 60 včelstev, které se každý rok rozšiřují. Včelstva má umístěna v lesích a na lukách v oblasti Českomoravském vrchoviny v okolí Hlinska.
Výrobě medoviny se začal věnovat ještě pod značkou Medovinka, s.r.o. se společníkem Marcelem Gregorem, ale v roce 2016 zakládá společnost Včelařství Babákov a vydává se vlastní cestou medoviny vyráběné výhradně studenou cestou. Do nabídky zařazuje nové druhy medoviny, z nichž si u nás v Medovinárně nejvíce získaly oblibu zákazníků levandulová a propolisová. Ale všechny jsou vydařené a doporučoval bych začít ochutnávku základní Original medovinou a poté lipovou.
Včelařství Babákov vyrábí také i vlastní kosmetiku z medu.

Medovina je vyrobena fermentací za studena z květových medů a s extraktem z levandule podle tradičních receptur. Do medoviny není přidáván líh, cukr ani barviva.

Medovina je vyrobena fermentací za studena z květových medů a extraktem z lipového květu podle tradičních receptur. Do medoviny není přidáván líh, cukr ani barviva.

Medovina Originál je vyrobena fermentací za studena z květových medů podle tradičních receptur. Do medoviny není přidáván líh, cukr ani barviva. Má příjemnou medovou chuť

Medovina je vyrobena fermentací za studena z květových medů podle tradičních receptur s extraktem z propolisu. Do medoviny není přidáván líh, cukr ani barviva. Nahořklá medovina...
Stránka 1 z 1 - 16 položek celkem