Řemeslná hrušková Perry, tedy cider, kde fermentují pouze hrušky. Perry je suchá, vyzrálá. Vyráběna je jen z jedné odrůdy - valašské Sudinky. Nefiltrováno, nesířeno. Vyrobeno na Valašsku.
Sudinka je perry, která je vyrobena ze starých odrůd hrušek z Valašska. Snese plně srovnání s kvalitními perry ze zahraničí. Je suchá, naturální, nefiltrovaná, nesířená. V chuti převládají na začátku meruňky, které postupně přecházejí ve směs citrusů. Vůně je přijemná, ovocná. Skvěle se popasuje s výraznými dezerty jako cheese cake, tiramisu.
Charakteristika: hruškový, naturální, suchý, přírodně lehce perlivý.
Vyrobeno: Vizovice
cider
Cider je nízkoalkoholický nápoj, který vzniká řízeným kvašením jablečného moštu. K výrobě moštu se používají speciální odrůdy jablek a k výrobě dobrého cideru je potřeba tyto odrůdy umět správně namíchat. Cider je méně opojný než víno, méně hořký než pivo, méně sladký než limonády, méně šumivý než sycené vody. Díky tomu dobře zbavuje žízně, výborně osvěží a hodí se takřka ke každému jídlu.
Výrobce A.K. Cider
A.K. Cider jsou řemeslné cidery a ovocná vína z Valašska. Staré odrůdy jablek jako Jadernička, Strýmka, Kožuch jsou základem jejich tvorby.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
A.K. Cider jsou řemeslné cidery a ovocná vína z Valašska. Staré odrůdy jablek jako Jadernička, Strýmka, Kožuch jsou základem jejich tvorby.
A.K. cider je regionální výrobce ciderů a ovocných vín špičkové kvality z Vizovic. Navazuje na místní tradici kvašení a zpracování ovoce, která je dlouhá a bohatá. Stylově se blíží řemeslným anglickým ciderům. Využívá regionální odrůdy jablek jako Jadrnička Moravská. Pro zrání často používá dubové sudy, které ciderům dávají hloubku a výraz. Jako jeden z mála se nebojí přijít s jednodruhovými cidery a perry.