Polosuchý, perlivý cider, který byl vyroben pouze ze jablek z jednoho unikátního sadu šlechtitelské stanice Holousy. Velký oblíbenec na našich degustacích, díky své vyváženosti a pitelnosti.
Cider je jemný, středně perlivý, polosuchý. Základem jsou odrůdy jablek z genofondu ze sadů z Holovous na Jičínsku. Holovousy jsou významnou šlechtitelskou oblastí jablek. Pochází odtud například jablko Holovouské malinové.
To je i důvod proč je tento cider prémiový. Jablka byly speciálně vybírány s cílem opřít se o kvalitní a zajímavé odrůdy.
V chuti jsou jemné kyselinky a ještě lehčí stopy hořčin. Lehce navinulá, lehce kořenitá, zralá chuť. Velmi dobře pitelný cider.
cider
Cider je nízkoalkoholický nápoj, který vzniká řízeným kvašením jablečného moštu. K výrobě moštu se používají speciální odrůdy jablek a k výrobě dobrého cideru je potřeba tyto odrůdy umět správně namíchat. Cider je méně opojný než víno, méně hořký než pivo, méně sladký než limonády, méně šumivý než sycené vody. Díky tomu dobře zbavuje žízně, výborně osvěží a hodí se takřka ke každému jídlu.
Výrobce Cider Talk
Cider Talk pochází z Vodňan z Jižních Čech. Inspiraci hledají perlivých ciderů Španělska a Francie.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Cider Talk pochází z Vodňan z Jižních Čech. Inspiraci hledají perlivých ciderů Španělska a Francie.
Cidery jsou lehké, čisté, svěží a dobře pitelné. Řemeslně jsou poctivé se snahou o minimum zásahů. Dostupné jsou v několika variantách dle stupně zbytkového cukru.