Bio kvalita
Kód: CZC1703A | Značka: Kliment Cidre

Kliment Cidre - Kliment BIO Cidre Zbraslav Brut - 0,75 l 5,9%, sklo

339 Kč / ks 280,17 Kč bez DPH
Skladem (2 ks)
Český cidre, vyráběný ve francouzském stylu dlouhou fermentací a dozráváním v lahvi, bez siřičitanu, konzervantů. Ročník 2016
Možnosti doručení
Kategorie: Cidery
Hmotnost: 1.39 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Kliment Cidre
Příchuť: jablečná
Alkohol: 5,9%
Sladkost: suchá
Objem: 0,75 l
Cena/l: 452,00 Kč
Filtrováno: ne
Odrůdový: ne
Pasterizovaný: ne
Přidané CO2: ne
Originální název: Kliment Cidre Zbraslav Brut 750ml
Složení: fermentovaný jablečný mošt
Konzervanty: siřičitany
Cena na prodejně: 360,00 Kč
Bio kvalita: ano

Český cidre, vyráběný ve francouzském stylu dlouhou fermentací a dozráváním v lahvi, bez siřičitanu, konzervantů. Ročník 2016.

Ročník 2016. Cidre Brut Zbraslav je unikátní cidre. Dlouze zrající z jablek ročníku 2016. Jablka pochází ze zámeckého sadu Zbraslav - nejstaršího sadu na území Prahy. Vynikají cidre, suchý, měkce kořenitý a lehkým náznakem trávy, podzimního listí koriandru a kdoulí a pořádnou dávkou zralé ovocnosti.

cider

Cider je nízkoalkoholický nápoj, který vzniká řízeným kvašením jablečného moštu. K výrobě moštu se používají speciální odrůdy jablek a k výrobě dobrého cideru je potřeba tyto odrůdy umět správně namíchat. Cider je méně opojný než víno, méně hořký než pivo, méně sladký než limonády, méně šumivý než sycené vody. Díky tomu dobře zbavuje žízně, výborně osvěží a hodí se takřka ke každému jídlu.

Výrobce Kliment Cidre

Kliment Cidre jsou nyní jediné české BIO cidry vyráběné opravdu původním bretaňským stylem. Cidry mají hlubokou a robustní chuť, dlouhou perzistenci a vysokou perlivost a výrazné aroma. Dlouho zrají a řemeslně jsou naprosto precizní.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Kliment Cidre jsou nyní jediné české BIO cidry vyráběné opravdu původním bretaňským stylem. Cidry mají hlubokou a robustní chuť, dlouhou perzistenci a vysokou perlivost a výrazné aroma. Dlouho zrají a řemeslně jsou naprosto precizní.

KLIMENT CIDRE je naturální cidre vznikající unikátní historickou metodou. Jeho kouzlo a výroba tkví v dlouhé a pomalé fermentaci čerstvě lisovaného moštu, která trvá 9 až 18 měsíců. Další rok a více dozrává v lahvích, kde si získává přirozenou perlivost. Cidre je nefiltrovaný, bez pasterizace, přidané síry a jakéhokoli doslazení. Směs  jablek pochází ze speciálních odrůd na cidre a starých českých odrůd jabloní. Od jablka po skleničku si počká v průměru 3 – 5 let. Jedná se tak o jediný ročníkový cidre v ČR a mezi rarity patří i celosvětově.

Těmto cidrům nelze nic vytknout. Kromě základní řady se nyní objevují i limitované šarže speciálů.