Jemně perlivý alkoholický nápoj vyrobený fermentací včelího medu a hroznové šťávy. Novinka 2023.
Medovina
Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Perlivá medovina (frizzante)
perlivá medovina (frizzante)
Proces výroby
Tato medovina není vařená, nicméně při její výrobě došlo k časově omezenému ohřátí medu nad teploty 50°C. Mohlo dojít k ohřevu až k teplotám 80°C, kdy již může docházet ke znehodnocení některých složek medu.
Složení setu:
- 6x Frizzantino 0,75 l (Včelco s.r.o.)
Jemně perlivý alkoholický nápoj vyrobený fermentací letního nektarového medu a hroznových šťáv. K výrobě je použito více odrůd, jejichž základem je Chardonnay z Blatničky. Kvašené na slupkách modré odrůdy Dunaj.
Fotografie setu může být ilustrativní. Vždy platí, co je uvedeno v popisu produktu. Občas musíme z důvodu nedostupnosti některých položek upravovat skladbu setů a ne vždy je stihneme hned přefotit.
Ocenění v soutěžích
Dosycené CO2.
Novinka 2023.
Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.
Výrobce Včelco
Firma Včelco sídlí na úpatí Malých Karpat ve Smolenicích přímo pod majestátním Smolenickým zámkem. Vyrábějí širokou škálu druhů medovin a nebojí se experimentovat. Každá lahev je prvotřídní kvality.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Firma Včelco sídlí na úpatí Malých Karpat ve Smolenicích přímo pod majestátním Smolenickým zámkem. Vyrábějí širokou škálu druhů medovin a nebojí se experimentovat. Každá lahev je prvotřídní kvality.
Společnost Včelco byla založena v roce 2007 a jak zakladatelé zdůrazňují, jedná se o "malou výrobu s velkým srdcem". Již následující rok získali 1. medaili na nejprestižnější mezinárodní soutěži Mazer Cup v Americe a to je hodně motivovalo v další práci.
Pavol Kudláč, spolumajitel firmy, původně působil se svým bratrem ve společnosti Apimed. Společně se již od dětství věnovali včelám a velmi brzy začali vyrábět svoji první medovinu. V počátcích využívali prostory, kde se vyráběla Trenčianská medovina. V roce 2007 se rozhodl jít se svými přáteli trochu jiným směrem, jak sám řekl "víc se s medovinou piplat" a založili značku Včelco.
Málo se ví, že do roku 2008 byla Včelovina vyráběna vařená, od roku 2009 teprve nevařená novým šetrnějším technologickým postupem při zachování stejného složení medů a stejné receptury.
Včelovina Originál byla doplněná v dalších letech Včelovinou Špeciál dozrávanou v dubových sudech. Později byly přidány další druhy medovin, jako Přírodní nyní Klasická medovina, Prešporská a nejrůznější ovocné medoviny, z nichž ve stálé nabídce je Rybízová medovina. Prémiové řady drží Barrique Včeloviny dozrávané v různých druzích dřevěných sudů. Oblíbené jsou ty sarže, které se nechávaly ležet v použitých sudech po jiném alkoholu (rumy, whiskey apod.).
Některé řady medovin byly postupně nahrazeny jinými. Například svěží ovocné Bobulky byly nahrazeny v roce 2020 novou řadou Craft Včelovin.
Díky značné oblíbenosti Včelco medovin a přátelským vztahům s výrobcem nám v Medovinárně neunikne žádná limitovaná edice. Dozvíte se nejpodrobnější informace o produktech, kde za každým stojí jedinečný příběh a obrovské úsilí a nadšení celého Včelco týmu.