Kliment Cidre
Kliment Cidre jsou nyní jediné české BIO cidry vyráběné opravdu původním bretaňským stylem. Cidry mají hlubokou a robustní chuť, dlouhou perzistenci a vysokou perlivost a výrazné aroma. Dlouho zrají a řemeslně jsou naprosto precizní.
KLIMENT CIDRE je naturální cidre vznikající unikátní
historickou metodou. Jeho kouzlo a výroba tkví v dlouhé a pomalé
fermentaci čerstvě lisovaného moštu, která trvá 9 až 18 měsíců.
Další rok a více dozrává v lahvích, kde si získává přirozenou perli-
vost. Cidre je nefiltrovaný, bez pasterizace, přidané síry a jakého-
koli doslazení. Směs jablek pochází ze speciálních odrůd na cidre
a starých českých odrůd jabloní. Od jablka po skleničku si počká
v průměru 3 – 5 let. Jedná se tak o jediný ročníkový cidre
v ČR a mezi rarity patří i celosvětově.
Kromě základní řady se nyní objevují i limitované šarže speciálů.
Nejprodávanější
Značky
Perlivost
Český cidre, vyráběný ve francouzském stylu dlouhou fermentací a dozráváním v lahvi, bez siřičitanu, konzervantů.
Sladší varianta cidrů Kliment kořenité chuti. Cidre je "cloudy" tedy trochu kalný, více perlivý. V chuti převažuje svěží nasládlá kyselinka a kořenitější tóny jadřinců.
Český cidre, vyráběný tradiční francouzskou metodou – dlouhým kvašením a dozráváním v lahvi. Čistě přírodní produkt.
Český cidre, vyráběný tradiční francouzskou metodou – dlouhým kvašením a dozráváním v lahvi. Čistě přírodní produkt.
Český cidre, vyráběný ve francouzském stylu dlouhou fermentací a dozráváním v lahvi, bez siřičitanu, konzervantů. Ročník 2016
Polosladký cider z českých a francouzských jablek. Jen pár lahví medově zlatého Cidronautes 2018 vzniklo spojením starých českých jablečných odrůd s bretaňskými.