Dvořák - Včelařství a medovinařství - Zvýhodněná kolekce medových vín (8 ks) sklo

2 579 Kč / ks 2 717 Kč Sleva 5 % 2 131,40 Kč bez DPH
Na dotaz
Rozšířená kolekce klasických i limitovaných edicí medovin z medovinařství Dvořák. Kromě křivoklátské (hradní) medoviny, chmelové a bezové, obsahuje i vynikající ovocná medová vína.
Možnosti doručení
Kategorie: Zvýhodněné kolekce
Hmotnost: 8 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Medovinarstvi Dvorak
Typ medu: nektarový
Příchuť: kořeněná
Objem: 4 l
Cena/l: 644,75 Kč
Vhodná k ohřevu: ano
Položka byla vyprodána…
Precizně vybraný sortiment
Pečlivý výběr sortimentu
Při výběru dodavatelů je pro nás kvalita na 1. místě! Pak samozřejmě ochutnáváme.
Netajíme složení produktů
Netajíme složení produktů
Většina prodejců záměrně neuvádí složení medovin. U poctivých medovin není co tajit.

Rozšířená kolekce klasických i limitovaných edicí medovin z medovinařství Dvořák. Kromě křivoklátské (hradní) medoviny, chmelové a bezové, obsahuje i vynikající ovocná medová vína.

FOTO JE ILUSTRATIVNÍ, SESTAVA SETU SE PRŮZBĚŽNĚ OBMĚŇUJE.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Metheglin

Tradiční kvašená medovina s přídavkem kořenění nebo bylin, které mohou být vyluhovány v různé fázi výroby.

Druh medu

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Tato medovina je vhodná k ohřevu, avšak doporučujeme dodržovat vždy maximální teplotu ohřevu na cca 50-55°C. Při vyšších teplotách by mohlo dojít k poškození drahocenných složek medu. K ohřevu doporučujeme sladší a chuťově výraznější medoviny, zejména ty s přídavkem koření nebo bylinek, jejichž aroma příjemně vystoupí při ohřevu. Medovinu si však můžete ochutit dle vašeho přání, stejně jako svařené víno.

Složení setu:

  • 1x Medovina chmelová 0,5 l (Medovinarstvi Dvorak)

    Medovina vyráběná studenou cestou s přidaným koření (složení odvozeno z hradní medoviny) se zvýšeným obsahem chmele druhým chmelením po hlavním kvašení.

  • 1x Křivoklátské medové víno 0,5 l (Medovinarstvi Dvorak)

    Jemná kořeněná medovina s přídavkem chmele - žatecký poloraný červeňák. Tato edice se již výrazně liší od původní hradní luženské medoviny. Nepřehlédnutelnou charakteristiku hradní medoviny si ale uchovává i nadále.

  • 1x Medové víno bezové 0,5 l (Medovinarstvi Dvorak)

    Studenou cestou vyráběná medovina s výraznou chutí medu, květu a čerstvého plodu černého bezu.

  • 1x Medové víno šípkové 0,5 l (Medovinarstvi Dvorak)

    Chuť medu a sušeného šípku. Kvašená medovina vyráběná studenou cestou z křivoklátských medů. Šípek se projevil intenzívní barvou, příjemným svěžím aroma a plnou chutí, kterou charakterizuje výrazná sladkost vyvážená hořkostí a jemnou kyselinkou.

  • 1x Medové víno bezinkové 0,5 l (Medovinarstvi Dvorak)

    Velmi aromatická a příjemná medovina kvašená a vyráběná studenou cestou. Výrazná intenzívní vůně bezinky, krásná zlatavá barva a vyvážená sladko-kyselá chuť.

  • 1x Medové víno aróniové 0,5 l (Medovinarstvi Dvorak)

    Výjimečné intenzívní ovocné aroma, temná barva, velmi sladká medovina vyráběná studenou cestou s sušenými plody černého jeřábu.

  • 1x Medové víno trnkové 0,5 l (Medovinarstvi Dvorak)

    Polosladká medovina s jemnou trpkostí sušených trnek. Ovocitost vyvážená příjemnými kyselinkami.

  • 1x Medové víno švestkové 0,5 l (Medovinarstvi Dvorak)

    Medovina kvašená se sušenými švestkami. Ve vůni výrazná kořenitost, chuť svěží ovocná s příjemnými kořenitými tóny.

Fotografie setu může být ilustrativní. Vždy platí, co je uvedeno v popisu produktu. Občas musíme z důvodu nedostupnosti některých položek upravovat skladbu setů a ne vždy je stihneme hned přefotit.


Výrobce Dvořák - Včelařství a medovinařství

Radomír Dvořák profesionálně navazuje na předchozí výrobu Luženské medoviny. Již v prvních letech obohatil nabídku o nové druhy, kromě metheglinů vycházejících z původních receptur, máme v nabídce medoviny druhové i ovocné.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Radomír Dvořák profesionálně navazuje na předchozí výrobu Luženské medoviny. Již v prvních letech obohatil nabídku o nové druhy, kromě metheglinů vycházejících z původních receptur, máme v nabídce medoviny druhové i ovocné.

Pan Dvořák zdůrazňuje, že včelaří a vyrábí medovinu jinak. Prostě bez chemie, cukru, lihu, aromat a barviv, bez vaření, za studena. Smícháš to, zkvasíš to, stočíš to, piješ to... Chutná to! To zní dobře a je to pravda. O tom se může každý přesvědčit u kalíšku jeho medoviny.

Včelařit ho naučil pan PaedDr. Vladimír Slanař. Med zpracovává s největší pečlivostí. Medoviny vyrábí postaru. Podle receptur paní Mgr. Evy Slanařové. Vlastní med, koření, voda, kvasnice.

Medoviny z Medovinařství Dvořák jsou u nás v Medovinárně velmi oblíbené. Dlouhodobého zájmu zákazníků se těší původní receptury: hradní - nyní Křivoklátské medové víno, jemná - nyní Medové víno anebo sváteční či chmelová.

Novinkou a specialitou jsou od roku 2020 medoviny z druhových medů: lípa a slunečnice. Nabídku doplnil i několika druhy ovocných medovin, kde je použito sušené ovoce (šípky, jeřabina apod.)

Doporučujeme nákup celé kolekce, protože každá medovina stojí za to, abych si ji vaše chuťové buňky užily:)