U příležitosti 18 let od založení značky Hřebečská medovina se mění výrobní postup a nové medoviny jsou vyráběny s vyšším obsahem medu při zachování stejných receptů s přísadami koření a bylin.
kolekce
V rámci kolekcí vám nabízíme zvýhodněný nákup produktů. Mnohé kolekce medovin jsou buď zaměřené na výběr od konkrétního výrobce anebo na určitý okruh nebo druh medovin.
Složení setu:
- 1x Hřebečská medovina - staročeská 0,5 l (Ivana Bakrlíková)
Staročeská medovina ochucená tradičním kořením a bylinkami vás po všech stránkách zklidní a uvede do pohody.
- 1x Hřebečská medovina - knížecí 0,5 l (Ivana Bakrlíková)
Znamenitá kombinace klasické medoviny dochucené chmelem, zázvorem a dalšími druhy koření a bylin vás okouzlí v zimním období mírně ohřátá.
- 1x Hřebečská medovina - klášterní 0,5 l (Ivana Bakrlíková)
Původní receptura klášterní medoviny s 9 druhy koření a bylin navodí klidnou a duchovní atmosféru.
- 1x Hřebečská medovina - bylinná hořká 0,5 l (Ivana Bakrlíková)
Pro podporu trávení jako digestiv doporučovaná hořká medovina s intenzivní kombinací 21 druhů koření a bylinek.
- 1x Hřebečská medovina - ořechová (dezertní medovina) 0,5 l (Ivana Bakrlíková)
Ořechy sklízené před sv.Annou dodávají výraznou hořce-ořechovou chuť, kterou nenajdete v jiné české medovině.
- 1x Hřebečská medovina - skořicová 0,5 l (Ivana Bakrlíková)
Jednoznačně okouzlující medovina silně intenzivní ve vůni a chuti pro všechny, kteří milují skořici.
- 1x Hřebečská medovina - tradiční (s propolisem z medových pláství) 0,5 l (Ivana Bakrlíková)
Klasická medovina z medů hřebečských vrchů na pomezí Čech a Moravy. Základní medovina bez přísad. Vyrobená z tmavého melicitózního medu.
- 1x Hřebečská medovina - Wood Aged 0,5 l (Ivana Bakrlíková)
Prémiová řada Hřebečské medoviny. Medovina zrála na dubovém dřevě po portském víně. Ocenění Mls Pardubického kraje 2020.
- 1x Hřebečská medovina - konopná 0,5 l (Ivana Bakrlíková)
Louhování konopí z povolených odrůd v medovině zanechalo nezaměnitelnou chuť, kterou jsme nechali bez dalších bylin.
Fotografie setu může být ilustrativní. Vždy platí, co je uvedeno v popisu produktu. Občas musíme z důvodu nedostupnosti některých položek upravovat skladbu setů a ne vždy je stihneme hned přefotit.
Výrobce Hřebečská medovina
V oblasti hřebečských vrchů je včelaření rodinná tradice. Výroba medoviny tvoří hlavní část produkce rodinné firmy.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
V oblasti hřebečských vrchů je včelaření rodinná tradice. Výroba medoviny tvoří hlavní část produkce rodinné firmy.
Hřebečská medovina se začala vyrábět již kolem roku 1995, ale komerčně oficiálně až v roce 2002. Paní Bakrlíková dává velký důraz tomu, aby nabízené medoviny byly přírodního charakteru a velkou péči věnuje i výběru na organismus blahodárně působících směsí koření a bylinek. Ty jsou většinou sbírány přímo v okolních oblastech Hřebečského hřbetu.
Až na medovinu mandlovou (kterou ale v Medovinárně neprodáváme) jsou všechny ingredience přírodní a nejvyšší kvality.
Základní medovina bez přísad je označována jako <em>tradiční</em>. Dále jsou v nabídce 4 druhy kořeněno bylinkových medovin - klášterní, knížecí, staročeská a bylinná hořká. Obsahují různé směsi 9 až 21 druhů ingrediencí. Pelyněk, puškvorec, meduňka, hořec, chmel, zázvor a mnohé další.
Ořechové medovina má základ také kořeněno-bylinkový, ale jsou v ní macerovány vlašské ořechy, díky čemuž má mírně hořkou chuť.
Skořicová medovina svoji intenzitou navodí příjemnou sváteční atmosféru.
Doporučujeme ochutnat archívní staročeskou medovinu, která dozrávala 5 let v dubovém sudu a je velmi hutná, sladká, s výraznou vůní 17ti koření a bylin.
Blahodárné účinky použitého medu a bylin příjemně působí na zažívací ústrojí a uklidňují nervový systém, přispívá ke zklidnění a k navození dobré pohody.