Kód: CZ6191 | Značka: Včelařství Třasoňovi

Včelařství Třasoňovi - Výhodná kompletní kolekce medovin (5 ks) sklo

1 449 Kč / ks 1 625 Kč Sleva 10 % 1 197,52 Kč bez DPH
Na dotaz
Kolekce novinek z moravského včelařství Třasoňovi. Mix zajímavých zakončený opravdu vydařenou speciálkou z dubového sudu.
Možnosti doručení
Kategorie: Zvýhodněné kolekce
Hmotnost: 5 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Včelařství Třasoňovi s.r.o.
Objem: 2,5 l
Cena/l: 579,60 Kč
Položka byla vyprodána…

Kolekce novinek z moravského včelařství Třasoňovi. Mix zajímavých zakončený opravdu vydařenou speciálkou z dubového sudu.

kolekce

V rámci kolekcí vám nabízíme zvýhodněný nákup produktů. Mnohé kolekce medovin jsou buď zaměřené na výběr od konkrétního výrobce anebo na určitý okruh nebo druh medovin.

Složení setu:

  • 1x Medovina knížecí (2018) 0,5 l (Včelařství Třasoňovi s.r.o.)

    Velmi sladká přírodní medovina z jarního květového medu, ročník 2018. Je luxusní medovinou s plně rozvíjející se medovou chutí a svěží kyselinkou. Na výrobu bylo použito více jak 50% medu.

  • 1x Medovina višňová (2017) 0,5 l (Včelařství Třasoňovi s.r.o.)

    Višňová melomela vyrobená z plně vyzrálých višní z buchlovických sadů a květového medu, výrazně višňového buketu, harmonicky příjemné, dlouhé dochuti.

  • 1x Medovina vinná (2017) 0,5 l (Včelařství Třasoňovi s.r.o.)

    Vinná melomela pyment je vyrobená z hroznů Rulandského modrého a květového medu, ovocitého buketu po černém rybízu, plné chuti s vyšší tříslovinou.

  • 1x Medovina speciál - z dubového sudu (srbský dub) 0,5 l (Včelařství Třasoňovi s.r.o.)

    Medovina Speciál je vyrobená ze směsi různých druhů medů a medných plástů obsahujících pyl a propolis, zrající v dubovém sudu. Medovina vyniká výrazným medovým a dřevitým buketem. Dochuť je dlouhá s vysokým podílem dubového dřeva.

  • 1x Medovina archívní s vanilkou (2015) 0,5 l (Včelařství Třasoňovi s.r.o.)

    Vanilková medovina kvašená z jarního květového medu a přírodní vanilky. Vanilkový buket se harmonicky snoubí s jemnými tóny květového medu.

Fotografie setu může být ilustrativní. Vždy platí, co je uvedeno v popisu produktu. Občas musíme z důvodu nedostupnosti některých položek upravovat skladbu setů a ne vždy je stihneme hned přefotit.


Výrobce Včelařství Třasoňovi

Malé rodinné včelařství a medovinařství z Kudlovic u Uherského Hradiště. Produkce medu od vlastních včelstev v Chřibech.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Malé rodinné včelařství a medovinařství z Kudlovic u Uherského Hradiště. Produkce medu od vlastních včelstev v Chřibech.

Začátky včelaření se datují od roku 2007 jako zájmová činnost. Od roku 2013 obhospodařují více než 120 včelstev. Většinu včelstev mají umístěných v Chřibech na Kudlovické dolině a část v Babicích a okolí.

První medovinu vyrobili v roce 2011. Dlouho jsme váhali, zda se do něčeho takového pustit. Přeci jen víme, kolik dá včelkám práce, než donesou med, byť jen na 50 l medoviny. Prostudovali spoustu receptů, ale nakonec zvolili vlastní a do výroby medoviny se pustili. Byla to medovina vařená, ochucená kořením a chmelem. A kupodivu medovina chutnala lépe než ta kupovaná. To Třasoňovým dodalo odvahu a začali zkoušet i jiné druhy.

Hlavní zlom nastal v roce 2015, kdy poprvé vyrobili medovinu studenou cestou. Tento způsob výroby sebou nese vyšší náročnost a možná rizika neúspěchu, ovšem pokud se vše zvládne, výsledná medovina stojí za to. Při výrobě studenou cestou získáváme produkt vyšší hodnoty, v medovině je zachováno maximum cenných látek, které medy obsahují.

Zpracovávají pouze med vlastní produkce a jsou proto limitováni jeho množstvím. Proto se jsme rádi, že jsme mezi vybranými obchody a můžeme vám tuto medovinu nabídnout i v Medovinárně.

Ne každý rok je stejný, spíše je každý jiný a tak i med má vždy jinou chuť. To se samozřejmě odráží i v chuti medovin jednotlivých ročníků i šarží. Je to v podstatě podobné jako u vína, které se vyrábí přírodní cestou a tak jej nelze standardizovat. To ovšem přináší pestrost a potěšení z nových chutí, ve kterých se bude odrážet to nejlepší, co v daném roce včelky z přírody přinesly.