Nejedná se o dozrávání v dubovém sudu, ale o vyluhování dřevěných chipsů v medovině.
Medovina: Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Přírodní medovina: Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.
Tato medovina není vařená, nicméně při její výrobě došlo k časově omezenému ohřátí medu nad teploty 50°C. Mohlo dojít k ohřevu až k teplotám 80°C, kdy již může docházet ke znehodnocení některých složek medu.
Informace o výrobci Hřebečská medovina
V oblasti hřebečských vrchů je včelaření rodinná tradice. Výroba medoviny tvoří hlavní část produkce rodinné firmy.
Více informací o výrobci se dočtete na záložce Značka.
Kvalitní produkty v Medovinárně
Medovinárna prodává pouze produkty a medoviny od lokálních nebo prověřených výrobců. Při výběru našeho sortimentu je primární kritérium jeho kvalita. Neprodáváme méně kvalitní nebo průmyslové výrobky jen proto, že mají také svojí cílovou skupinu nebo bychom na nich měli větší marži.
Naši zákazníci vyhledávají Medovinárnu právě proto, že zde najdou sortiment, kterému mohou důvěřovat a stačí si jen vybrat produkt nebo medovinu, která jim chutná. Máme tak široký výběr, že si oblíbenou medovinu v něm najde úplně každý.
V případě, že si nevíte rady s výběrem, napište e-mail na eshop@medovinarna.cz nebo vložte dotaz k produktu.
Další informace o produktu můžete nalézt na portále Degustační klub pod kódem produktu CZ6022.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
V oblasti hřebečských vrchů je včelaření rodinná tradice. Výroba medoviny tvoří hlavní část produkce rodinné firmy.
Hřebečská medovina se začala vyrábět již kolem roku 1995, ale komerčně oficiálně až v roce 2002. Paní Bakrlíková dává velký důraz tomu, aby nabízené medoviny byly přírodního charakteru a velkou péči věnuje i výběru na organismus blahodárně působících směsí koření a bylinek. Ty jsou většinou sbírány přímo v okolních oblastech Hřebečského hřbetu.
Až na medovinu mandlovou (kterou ale v Medovinárně neprodáváme) jsou všechny ingredience přírodní a nejvyšší kvality.
Základní medovina bez přísad je označována jako <em>tradiční</em>. Dále jsou v nabídce 4 druhy kořeněno bylinkových medovin - klášterní, knížecí, staročeská a bylinná hořká. Obsahují různé směsi 9 až 21 druhů ingrediencí. Pelyněk, puškvorec, meduňka, hořec, chmel, zázvor a mnohé další.
Ořechové medovina má základ také kořeněno-bylinkový, ale jsou v ní macerovány vlašské ořechy, díky čemuž má mírně hořkou chuť.
Skořicová medovina svoji intenzitou navodí příjemnou sváteční atmosféru.
Doporučujeme ochutnat archívní staročeskou medovinu, která dozrávala 5 let v dubovém sudu a je velmi hutná, sladká, s výraznou vůní 17ti koření a bylin.
Blahodárné účinky použitého medu a bylin příjemně působí na zažívací ústrojí a uklidňují nervový systém, přispívá ke zklidnění a k navození dobré pohody.