Poslední kusy Limitovaná edice
Kód: CZ6023 | Značka: Hřebečská medovina

Hřebečská medovina - Archívní 18letá dezertní medovina (klášterní - z dubového sudu) - 0,5 l 12%, sklo

690 Kč / ks 570,25 Kč bez DPH
Vyprodáno
Jedinečná archívní medovina, která zrála neuvěřitelně dlouhých 18 let v dubovém sudu. Jedná se o první výrobní várku z doby založení výroby Hřebečské medoviny. Jedná se tedy o unikátní edici, která je plněna pouze do 300 luxusních lahví.
Možnosti doručení
Kategorie: Archívní medoviny
Hmotnost: 1.3 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Ivana Bakrlíková
Typ medu: smíšený
Způsob výroby: nevařená
Příchuť: bylinná, kořeněná
Alkohol: 12%
Sladkost: sladká
Objem: 0,5 l
Cena/l: 1 380,00 Kč
Vhodné jako dárek: pro maminku či babičku, pro mimořádné a sváteční události
Originální název: Hřebečská medovina - klášterní - dezertní
Složení: voda, med, koření, byliny, karamel
Konzervanty: kys. vinná
Pořadí novinky: M0532
Vhodná k ohřevu: ano
Cena na prodejně: 690,00 Kč
Položka byla vyprodána…
Precizně vybraný sortiment
Pečlivý výběr sortimentu
Při výběru dodavatelů je pro nás kvalita na 1. místě! Pak samozřejmě ochutnáváme.
Netajíme složení produktů
Netajíme složení produktů
Většina prodejců záměrně neuvádí složení medovin. U poctivých medovin není co tajit.

Jedinečná archívní medovina, která zrála neuvěřitelně dlouhých 18 let v dubovém sudu. Jedná se o první výrobní várku z doby založení výroby Hřebečské medoviny. Jedná se tedy o unikátní edici, která je plněna pouze do 300 luxusních lahví.

Původní receptura klášterní medoviny s 9 druhy koření a bylin navodí klidnou a duchovní atmosféru. Přísady mimo jiné obsahují puškvorec, meduňku atd.

Hřebečská medovina je čistě přírodní produkt vzniklý kvašením kvalitního medu za účasti čisté kultury vinných kvasinek. Jejich vzácné chuti je dosaženo kvalitou medu, který pochází z lesů hřebečského hřbetu v okolí Moravské Třebové. Příjemně působí na zažívací ústrojí a uklidňují nervový systém, přispívá ke zklidnění a k navození dobré pohody.

Medovina dozrávala 18 let v dubovém sudu od vinařů z Jižní Moravy, které se předtím používaly pro zrání červených vín.

Proč nese označení dezertní?
Původní receptura Hřebečské medoviny obsahovala přídavek karamelu a podle aktuální vyhlášky musí být označena jako "dezertní medovina", přestože toto označení spíše nesou průmyslové konzumní medoviny s přídavkem cukru, lihu a umělých aromat.

Dezertní medovina

Dezertní medovina je vyrobená s přídavkem cukru nebo lihu v kombinaci s umělými aromaty či barvivy. V Medovinárně tuto kategorii medovin běžně neprodáváme. Výjimku tvoří polské medoviny, kde je u některých druhů přídavek lihu povinný ze zákona.

Metheglin

Tradiční kvašená medovina s přídavkem kořenění nebo bylin, které mohou být vyluhovány v různé fázi výroby.

Druh medu

V medu je zastoupen květový a lesní med, zdrojem tedy byl jak nektar z květů, tak snůška z medovice.

Proces výroby

Tato medovina není vařená, nicméně při její výrobě došlo k časově omezenému ohřátí medu nad teploty 50°C. Mohlo dojít k ohřevu až k teplotám 80°C, kdy již může docházet ke znehodnocení některých složek medu.

Tato medovina je vhodná k ohřevu, avšak doporučujeme dodržovat vždy maximální teplotu ohřevu na cca 50-55°C. Při vyšších teplotách by mohlo dojít k poškození drahocenných složek medu. K ohřevu doporučujeme sladší a chuťově výraznější medoviny, zejména ty s přídavkem koření nebo bylinek, jejichž aroma příjemně vystoupí při ohřevu. Medovinu si však můžete ochutit dle vašeho přání, stejně jako svařené víno.

Výrobce Hřebečská medovina

V oblasti hřebečských vrchů je včelaření rodinná tradice. Výroba medoviny tvoří hlavní část produkce rodinné firmy.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

V oblasti hřebečských vrchů je včelaření rodinná tradice. Výroba medoviny tvoří hlavní část produkce rodinné firmy.

Hřebečská medovina se začala vyrábět již kolem roku 1995, ale komerčně oficiálně až v roce 2002. Paní Bakrlíková dává velký důraz tomu, aby nabízené medoviny byly přírodního charakteru a velkou péči věnuje i výběru na organismus blahodárně působících směsí koření a bylinek. Ty jsou většinou sbírány přímo v okolních oblastech Hřebečského hřbetu.

Až na medovinu mandlovou (kterou ale v Medovinárně neprodáváme) jsou všechny ingredience přírodní a nejvyšší kvality.

Základní medovina bez přísad je označována jako <em>tradiční</em>. Dále jsou v nabídce 4 druhy kořeněno bylinkových medovin - klášterní, knížecí, staročeská a bylinná hořká. Obsahují různé směsi 9 až 21 druhů ingrediencí. Pelyněk, puškvorec, meduňka, hořec, chmel, zázvor a mnohé další.

Ořechové medovina má základ také kořeněno-bylinkový, ale jsou v ní macerovány vlašské ořechy, díky čemuž má mírně hořkou chuť.

Skořicová medovina svoji intenzitou navodí příjemnou sváteční atmosféru.

Doporučujeme ochutnat archívní staročeskou medovinu, která dozrávala 5 let v dubovém sudu a je velmi hutná, sladká, s výraznou vůní 17ti koření a bylin.

Blahodárné účinky použitého medu a bylin příjemně působí na zažívací ústrojí a uklidňují nervový systém, přispívá ke zklidnění a k navození dobré pohody.