Nádherná tříletá tradiční medovina fermentovaná z medu z pomerančových květů, která zrála posledních 12 měsíců v dubovém portském sudu. Vychutnejte si tuto lahodnou, suchou medovinu lehce vychlazenou.
Atlantic Dry Mead – White Port Barrel Aged (12 % ABV) je lákavá 3letá tradiční medovina fermentovaná z medu z pomerančových květů, prokvašená plně do sucha, ostrá a medová. Zrála posledních 12 měsíců v dubovém portském sudu, která dodala kořenitou dubovou hloubku.
Bohatá a pepřová, dobře vyvážená medovina s jemným meruňkovým charakterem, v závěru zakulacená medem a citrusovými aromaty. Decentní s jemnými citrusy ve vůni, pikantní na patře, spoustou medu a amaretto s dubem, hladké, peckovitý charakter a ořechovost rezonující na patře. Krásná rovnováha sladkosti a pikantní kyselosti. Vychutnejte si tuto lahodnou, suchou medovinu lehce vychlazenou.
Náš krásný štítek byl inspirován příběhem „Divokých hus“ Irů, kteří emigrovali nebo byli ve vlnách vyhoštěni z Irska na kontinent na konci jakobitských válek. Někteří se usadili ve Francii a začali obchodovat a vyrábět víno. Dnes v Bordeaux najdete jména těchto odolných irských emigrantů na ulicích a vinicích regionu – Lynch, Barton, Boyd, Phelan – vedle dalších obchodních spojení s irskými vinařskými přístavy.
Kinsale byl v 18. století prosperujícím přístavem, jedním z několika v Irsku s licencí na dovoz vín z Francie, Španělska a Portugalska. Přístav a sklady byly plné sudů těch nejlepších vín, portských a sherry. V jistém smyslu dokončujeme kruh a přinášíme tyto vzácné sudy zpět do Irska.
Sdílejte láhev s přáteli a rodinou. Je to medovina, ke které se budete chtít znovu a znovu vracet.
Všechny lahve ručně očíslovány a podepsány. Přirozeně bez lepku.
Lahve skladujte podobně jako víno ve svislé poloze na chladném místě mimo přímé sluneční světlo a měly by vydržet minimálně dva roky.
Medovina
Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Přírodní medovina
Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.
Druh medu
Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.
Pomerančový med a medovina
Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.
Výrobce Kinsale Mead
Řemeslná výroba medovin z irského hrabství Cork
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Řemeslná výroba medovin z irského hrabství Cork. Medovina Kinsale Mead se vyrábí ve West Corku, v rodinném medovinařství v Barrack Lane v Kinsale (poblíž místa bitvy o Kinsale v roce 1601). Každá šarže je pečlivě míchána, fermentována a dozrávána s péčí a vášní a důrazem na kvalitu a udržitelnost. V této autentické medovině se jako tradičně používá čistý med, místní voda, kvasnice a také nejrůznější ovoce.
Společnost Kinsale Mead Co byla založena Kate a Denisem Dempseyovými v roce 2016, abych znovu oživili staré umění výroby medoviny a vytvořili světovou řadu lehkých a osvěžujících nápojů. Používají ty nejlepší přírodní ingredience a vyrábějí své medoviny suché a vinné s péčí a vášní.
V roce 2016 se rozhodli, že zahájí cestu k otevření vlastního podniku a obnoví tradici výroby medoviny v Irsku po 200 letech.
Hodně pátrali, zkoušeli spoustu medovin z Evropy a Ameriky a přečetli spoustu knih, moderních i historických. Založili doma spoustu malých dávek a zkoušeli různé medy, různé kvasnice a různé kombinace ovoce, koření a bylinek. Recepty stále vylepšovali. Bylo pro ně také hodně důležité, jak se medovina snoubí s jídlem.
Medoviny za několik málo let získaly úžasnou řadu ocenění, včetně zlata na The International Mazer Cup, což je něco jako olympiáda v medovině. Byli nadšeni také irskými oceněními, zlatým a stříbrným na Blas na hEireann, zlatým z ocenění Free From Food Awards, protože medovina je přirozeně bezlepková. Poté vyhráli prestižní, 2hvězdičkovou (Outstanding) Great Taste Award, britskou soutěž s doslova tisíci přihlášek na velmi vysoké úrovni, a také zlato a stříbro na European Mead Madness Cup. Nakonec byli oceněni i Nápojem roku od Irish Food Writers’ Guild. V rodinném medovinařství prostě vyrábí medoviny světové třídy.
Kinsale (Cionn tSáile, což znamená „Hlava přílivu“) je krásné historické přímořské město ve West Corku, které se nachází v bezpečném kotvišti, kde se řeka Bandon vlévá do Atlantského oceánu. Dnes je známá svou historickou ulicí, pestrobarevnými budovami, mnoha báječnými kavárnami, gastrohospodami a restauracemi, knihkupectvími, jachtingem, rybařením a světovým golfem.