Oceněná
Kód: PL0625F | Značka: Pasieka Jaros

Pasieka Jaros - Miód pitny Dwójniak - Maliniak - 5 l

2 490 Kč / ks 2 057,85 Kč bez DPH
Skladem (1 ks)
5litrová lahev Maliniaku je určena pro zcela výjimečné příležitosti. Polská medovina kategorie dwójniak a současně melomela. Základ před kvašením tvoří 50% květového medu a 30% zbylého obsahu malinová šťáva.
Kategorie: Archívní medoviny
Hmotnost: 5.5 kg
Země původu: Polsko
Výrobce: PASIEKA JAROS Sp. z o.o.
Typ medu: nektarový
Způsob výroby: za studena
Příchuť: malinová
Alkohol: 16,00%
Sladkost: sladká
Objem: 5 l
Cena/l: 498,00 Kč
Složení: med, voda, malinová šťáva

Ovocná medovina, ve které se alespoň 30% vody potřebné k výrobě nahradilo malinovou šťávou. Vyrobeno z vysoce kvalitních květových medů. Medoviny kategorie Dwójniak a Połtorak se nechává vyzrávat 3-5 let.

Medovina: Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Melomela: Melomela je ovocná medovina, při jejíž výrobě se místo vody (nebo části objemu vody) použije ovocná šťáva. V našich končinách je nejčastější použití višňové nebo černorybízové šťávy. Při kombinaci s jablečným moštem se pak nápoj nazývá jako cyser.

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Ocenění v soutěžích



  • zlatá medaile na 11. ročníku Vína, pitného medu a vinařství v Lublině v Polsku v roce 2002, pořádané Polskou radou vinařství a medovinařství;


  • zlatá medaile na Mezinárodním festivalu medovin v Boulderu v USA v roce 2006;


  • stříbrnou medaili na 16. ročníku Vína, pití medu a vinařství v Dobroně v Polsku v roce 2007 pořádanou Polskou radou vinařství a medovinařství.

Medovina byla do České republiky dovezena v souladu se Zákonem o spotřebních daních 353/2003 Sb. a spotřební daň byla řádně uhrazena. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme mnoha administrativních procesů.

Informace o výrobci Pasieka Jaros

Rodinná výroba tradiční polské medoviny započatá v roce 1991. Rodinná výroba keramiky

Více informací o výrobci se dočtete na záložce Značka.

Kvalitní produkty v Medovinárně

Medovinárna prodává pouze produkty a medoviny od lokálních nebo prověřených výrobců. Při výběru našeho sortimentu je prvotní jeho kvalita. Neprodáváme méně kvalitní nebo průmyslové výrobky jen proto, že mají také svojí cílovou skupinu.

Naši zákazníci vyhledávají Medovinárnu právě proto, že zde najdou sortiment, kterému mohou důvěřovat a stačí si jen vybrat produkt nebo medovinu, která jim chutná. Máme tak široký výběr, že si oblíbenou medovinu v něm najde úplně každý.

V případě, že si nevíte rady s výběrem, napište e-mail na eshop@medovinarna.cz nebo vložte dotaz k produktu.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Rodinná výroba tradiční polské medoviny započatá v roce 1991. Rodinná výroba keramiky

Firma Pasieka Jaros byla založena roku 1978. Vyšla z rodinné tradice zabývající se chovem včel a zpracováním včelích produktů.

Od roku 1991 začali s výrobou medoviny, jejíž technologie je moderní, avšak postavená na základě starých polských tradic a receptur.

Medoviny jsou vyráběny klasickými metodami, bez konzervantů, dolihování, doslazování, umělých barviv a příchutí. Surovinou pro jejich výrobu je med, voda, bylinky nebo ovocné šťávy. Vynikající chuti dosahují během několika let stárnutí.

Již několik let se úspěšně účastní i mezinárodní soutěže Mazer Cup Boulder v Coloradu.

V nabídce medoviny jsou trójniaky, dwójniaky a półtoraky. Mnohé z nich jsou plněny do originálních vlastně vyráběných keramických nádob.