Poslední kusy
Kód: SK0416/USBQ | Značka: Včelco

Včelco - Včelovina Barrique 2016 - American Oak Barrel - 0,5 l 13%, sklo

429 Kč / ks 354,55 Kč bez DPH
Na dotaz
Medovina vyrobená podle originální receptury ze tří druhů slovenského medu. V barikových sudech z amerického dubu dozrávala 40 měsíců, díky čemuž přináší explozi chutí s náznakem čokolády, vanilky, pralinek, sušeného ovoce a povidel.
Možnosti doručení
Kategorie: Archívní medoviny
Hmotnost: 1 kg
Země původu: Slovensko
Výrobce: Včelco s.r.o.
Typ medu: smíšený
Způsob výroby: nevařená
Alkohol: 13%
Sladkost: sladká
Objem: 0,5 l
Cena/l: 858,00 Kč
Vhodné jako dárek: pro přítele nebo manžela, pro mimořádné a sváteční události, pro kolegu či obchodního partnera
Složení: voda, med
Konzervanty: siřičitany
Ročník: 2019
Pořadí novinky: M0448
Cena na prodejně: 465,00 Kč
Položka byla vyprodána…
Precizně vybraný sortiment
Pečlivý výběr sortimentu
Při výběru dodavatelů je pro nás kvalita na 1. místě! Pak samozřejmě ochutnáváme.
Netajíme složení produktů
Netajíme složení produktů
Většina prodejců záměrně neuvádí složení medovin. U poctivých medovin není co tajit.

Medovina vyrobená podle originální receptury ze tří druhů slovenského medu. V barikových sudech z amerického dubu dozrávala 40 měsíců, díky čemuž přináší explozi chutí s náznakem čokolády, vanilky, pralinek, sušeného ovoce a povidel.

Barrique Včelovina American Oak Barrel vyniká výraznou sladkostí a čistou chutí. Je vyrobena pouze z medu bez přídavku koření nebo bylin. V tom se liší od Včeloviny Originál. Od Včeloviny Speciál se liší zase tím, že nebyla vyzrálá v klasickém novém dubovém sudu a ve speciálně zakoupených sudech z amerického dubu. Každá barrique edice je unikátní záležitostí.

Lahodná specialita pro výjimečné příležitosti je opravdovou delikatesou pro náročné.

V prodeji od prosince 2019. Limitované množství. Kupáž z více sudů.

19.11.2019/USBQ

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Přírodní medovina

Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.

Druh medu

V medu je zastoupen květový a lesní med, zdrojem tedy byl jak nektar z květů, tak snůška z medovice.

Proces výroby

Tato medovina není vařená, nicméně při její výrobě došlo k časově omezenému ohřátí medu nad teploty 50°C. Mohlo dojít k ohřevu až k teplotám 80°C, kdy již může docházet ke znehodnocení některých složek medu.

Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.

Výrobce Včelco

Firma Včelco sídlí na úpatí Malých Karpat ve Smolenicích přímo pod majestátním Smolenickým zámkem. Vyrábějí širokou škálu druhů medovin a nebojí se experimentovat. Každá lahev je prvotřídní kvality.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Firma Včelco sídlí na úpatí Malých Karpat ve Smolenicích přímo pod majestátním Smolenickým zámkem. Vyrábějí širokou škálu druhů medovin a nebojí se experimentovat. Každá lahev je prvotřídní kvality.

Společnost Včelco byla založena v roce 2007 a jak zakladatelé zdůrazňují, jedná se o "malou výrobu s velkým srdcem". Již následující rok získali 1. medaili na nejprestižnější mezinárodní soutěži Mazer Cup v Americe a to je hodně motivovalo v další práci.

Pavol Kudláč, spolumajitel firmy, původně působil se svým bratrem ve společnosti Apimed. Společně se již od dětství věnovali včelám a velmi brzy začali vyrábět svoji první medovinu. V počátcích využívali prostory, kde se vyráběla Trenčianská medovina. V roce 2007 se rozhodl jít se svými přáteli trochu jiným směrem, jak sám řekl "víc se s medovinou piplat" a založili značku Včelco.

Málo se ví, že do roku 2008 byla Včelovina vyráběna vařená, od roku 2009 teprve nevařená novým šetrnějším technologickým postupem při zachování stejného složení medů a stejné receptury.

Včelovina Originál byla doplněná v dalších letech Včelovinou Špeciál dozrávanou v dubových sudech. Později byly přidány další druhy medovin, jako Přírodní nyní Klasická medovina, Prešporská a nejrůznější ovocné medoviny, z nichž ve stálé nabídce je Rybízová medovina. Prémiové řady drží Barrique Včeloviny dozrávané v různých druzích dřevěných sudů. Oblíbené jsou ty sarže, které se nechávaly ležet v použitých sudech po jiném alkoholu (rumy, whiskey apod.).
Některé řady medovin byly postupně nahrazeny jinými. Například svěží ovocné Bobulky byly nahrazeny v roce 2020 novou řadou Craft Včelovin.

Díky značné oblíbenosti Včelco medovin a přátelským vztahům s výrobcem nám v Medovinárně neunikne žádná limitovaná edice. Dozvíte se nejpodrobnější informace o produktech, kde za každým stojí jedinečný příběh a obrovské úsilí a nadšení celého Včelco týmu.