Kód: CZ6041A | Značka: Hřebečská medovina

Hřebečská medovina - Mudu (Yuzu + Mead) - 0,7 l sklo

350 Kč / ks 289 Kč bez DPH
Skladem (> 5 ks)
Svěží letní novinka – Medovina v kombinaci s yuzu
Kategorie: Ovocné medoviny - Melomely
Hmotnost: 1.2 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Ivana Bakrlíková
Způsob výroby: za studena
Alkohol: 12,00%
Objem: 0,7 l
Cena/l: 500,00 Kč
Originální název: Mudu
Složení: voda, med, yuzu (cukr, yuzu, med)

Yuzu je exotický citrusový plod, jehož původ pochází z dálného východu. Jeho chuť znali obyvatelé dnešního Japonska a Jižní Korei více než před 1200. Stejně tehdy tak i dnes je yuzu zdrojem obrovského množství vitamínu C a antioxidantů. Jeho bohatá vůně podporuje specifickou plně citrusovou chuť, která vynikne ve spojení s dalšími nápoji a surovinami.

Medovina je produkt vzniklý přírodním kvašením našeho medu za účasti čisté kultury vinných kvasinek. Její vzácné chuti je dosaženo kvalitou medu, který pochází z lesů Hřebečského hřbetu v okolí Moravské Třebové.

Dezertní medovina: Dezertní medovina je vyrobená s přídavkem cukru nebo lihu v kombinaci s umělými aromaty či barvivy. Většinou se jedná o konzumní méně kvalitní medoviny. V Medovinárně tuto kategorii medovin běžně neprodáváme.

Melomela: Melomela je ovocná medovina, při jejíž výrobě se místo vody (nebo části objemu vody) použije ovocná šťáva. V našich končinách je nejčastější použití višňové nebo černorybízové šťávy. Při kombinaci s jablečným moštem se pak nápoj nazývá jako cyser.

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Informace o výrobci Hřebečská medovina

V oblasti hřebečských vrchů je včelaření rodinná tradice. Výroba medoviny tvoří hlavní část produkce rodinné firmy.

Více informací o výrobci se dočtete na záložce Značka.

Další informace můžete nalézt v katalogu prodejny pod kódem produktu CZ6041A.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

V oblasti hřebečských vrchů je včelaření rodinná tradice. Výroba medoviny tvoří hlavní část produkce rodinné firmy.

Hřebečská medovina se začala vyrábět již kolem roku 1995, ale komerčně oficiálně až v roce 2002. Paní Bakrlíková dává velký důraz tomu, aby nabízené medoviny byly přírodního charakteru a velkou péči věnuje i výběru na organismus blahodárně působících směsí koření a bylinek. Ty jsou většinou sbírány přímo v okolních oblastech Hřebečského hřbetu.

Až na medovinu mandlovou (kterou ale v Medovinárně neprodáváme) jsou všechny ingredience přírodní a nejvyšší kvality.

Základní medovina bez přísad je označována jako <em>tradiční</em>. Dále jsou v nabídce 4 druhy kořeněno bylinkových medovin - klášterní, knížecí, staročeská a bylinná hořká. Obsahují různé směsi 9 až 21 druhů ingrediencí. Pelyněk, puškvorec, meduňka, hořec, chmel, zázvor a mnohé další.

Ořechové medovina má základ také kořeněno-bylinkový, ale jsou v ní macerovány vlašské ořechy, díky čemuž má mírně hořkou chuť.

Skořicová medovina svoji intenzitou navodí příjemnou sváteční atmosféru.

Doporučujeme ochutnat archívní staročeskou medovinu, která dozrávala 5 let v dubovém sudu a je velmi hutná, sladká, s výraznou vůní 17ti koření a bylin.

Blahodárné účinky použitého medu a bylin příjemně působí na zažívací ústrojí a uklidňují nervový systém, přispívá ke zklidnění a k navození dobré pohody.