Kód: SK2605A | Značka: Liptovská medovina

Liptovská medovina - brusinková - 0,75 l 11,4%, sklo

294 Kč / ks 242,98 Kč bez DPH
Na dotaz
Jemně růžová medovina kvašená z vybraných druhů květových medů spolu lisovanými plody brusinek z vlastního sběru. Výjimečné chuti této medoviny se tak trochu nedá odolat. Je polosladká s vyváženou kyselinkou podbarvenou příjemnou hořkostí v závěru.
Možnosti doručení
Kategorie: Ovocné medoviny - Melomely
Hmotnost: 1.4 kg
Země původu: Slovensko
Výrobce: Mário Mišovič - Liptovská medovina
Typ medu: nektarový
Způsob výroby: vařená
Příchuť: brusinková
Alkohol: 11,4%
Sladkost: polosladká
Objem: 0,75 l
Cena/l: 392,00 Kč
Originální název: Liptovská medovina - brusnicová
Složení: voda, med, brusinky
Konzervanty: pyrosiřičitan draselný
Pořadí novinky: M0596
Cena na prodejně: 330,00 Kč
Položka byla vyprodána…
Precizně vybraný sortiment
Pečlivý výběr sortimentu
Při výběru dodavatelů je pro nás kvalita na 1. místě! Pak samozřejmě ochutnáváme.
Netajíme složení produktů
Netajíme složení produktů
Většina prodejců záměrně neuvádí složení medovin. U poctivých medovin není co tajit.

Jemně růžová medovina kvašená z vybraných druhů květových medů spolu lisovanými plody brusinek z vlastního sběru. Výjimečné chuti této medoviny se tak trochu nedá odolat. Je polosladká s vyváženou kyselinkou podbarvenou příjemnou hořkostí v závěru.

Celé vymačkané brusinky se přidávají do vyráběné medoviny v průběhu kvašení. Medovina je velmi svěží, charakterem má blíže k vínu.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Melomela

Melomela je ovocná medovina, při jejíž výrobě se místo vody (nebo části objemu vody) použije ovocná šťáva. V našich končinách je nejčastější použití višňové nebo černorybízové šťávy. Při kombinaci s jablečným moštem se pak nápoj nazývá jako cyser.

Druh medu

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Proces výroby

Tato medovina byla vařená před kvašením. Tepelný postup má určité technologické výhody, nicméně dochází k poškození některých drahocenných složek medu, zejména při delším varu. V chuti výrobní proces nepoznáte, ale pro vařené medoviny je typické, že jsou zlatavější barvy, neboť při vysokých teplotách med částečně karamelizuje.

Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.

Výrobce Liptovská medovina

Tradičně a řemeslně vyráběná slovenská medovina

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Tradičně a řemeslně vyráběná slovenská medovina