Kód: SK2601A | Značka: Liptovská medovina

Liptovská medovina z květového medu - 0,75 l 13,5%, sklo

254 Kč / ks 209,92 Kč bez DPH
Skladem (4 ks)
Tradiční slovenská řemeslná medovina kvašená z květových medů a křišťálově čisté vody z Liptovských hor velmi jemné chuti. Jemný přídavek kořenících přísad, které téměř nepoznáte.
Možnosti doručení
Kategorie: Methegliny
Hmotnost: 1.4 kg
Země původu: Slovensko
Výrobce: Mário Mišovič - Liptovská medovina
Typ medu: nektarový
Způsob výroby: vařená
Příchuť: bylinná, kořeněná
Alkohol: 13,5%
Sladkost: sladká
Objem: 0,75 l
Cena/l: 338,67 Kč
Složení: voda, med, směs koření a bylin
Konzervanty: pyrosiřičitan draselný
Pořadí novinky: M0592
Cena na prodejně: 280,00 Kč
Precizně vybraný sortiment
Pečlivý výběr sortimentu
Při výběru dodavatelů je pro nás kvalita na 1. místě! Pak samozřejmě ochutnáváme.
Netajíme složení produktů
Netajíme složení produktů
Většina prodejců záměrně neuvádí složení medovin. U poctivých medovin není co tajit.

Tradiční slovenská řemeslná medovina kvašená z květových medů a křišťálově čisté vody z Liptovských hor velmi jemné chuti. Jemný přídavek kořenících přísad, které téměř nepoznáte.

Kdo byl Juraj Jánošík?
Žil v letech 1668 - 1713. Byl slovenský zbojník a národní legenda. Vyrůstal v Terchové na samotě "U Jánošov". Vstoupil do povstaleckého vojska Františka II. Rákociho. Seznámil se s Tomášom Úhorčikom ve vězení a po útěku z vězení převzal velení jeho ozbrojené družiny. V slovenských dějinách se traduje, že jeho družina bohatým brala a chudým rozdávala nasbírané bohatství. Za tyto činy byl odsouzený a oběšený.

Liptov je historické území na středním Slovensku, pod Vysokými Tatrami, na horním toku Váhu.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Metheglin

Tradiční kvašená medovina s přídavkem kořenění nebo bylin, které mohou být vyluhovány v různé fázi výroby.

Druh medu

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Proces výroby

Tato medovina byla vařená před kvašením. Tepelný postup má určité technologické výhody, nicméně dochází k poškození některých drahocenných složek medu, zejména při delším varu. V chuti výrobní proces nepoznáte, ale pro vařené medoviny je typické, že jsou zlatavější barvy, neboť při vysokých teplotách med částečně karamelizuje.

Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.

Výrobce Liptovská medovina

Tradičně a řemeslně vyráběná slovenská medovina

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Tradičně a řemeslně vyráběná slovenská medovina