Kód: SK2601A | Značka: Liptovská medovina

Liptovská medovina z květového medu - 0,75 l 13,5%, sklo

254 Kč / ks 209,92 Kč bez DPH
Skladem (4 ks)
Tradiční slovenská řemeslná medovina kvašená z květových medů a křišťálově čisté vody z Liptovských hor velmi jemné chuti. Jemný přídavek kořenících přísad, které téměř nepoznáte.
Možnosti doručení
Kategorie: Methegliny
Hmotnost: 1.4 kg
Země původu: Slovensko
Výrobce: Mário Mišovič - Liptovská medovina
Typ medu: nektarový
Způsob výroby: vařená
Příchuť: bylinná, kořeněná
Alkohol: 13,5%
Sladkost: sladká
Objem: 0,75 l
Cena/l: 338,67 Kč
Složení: voda, med, směs koření a bylin
Konzervanty: pyrosiřičitan draselný
Pořadí novinky: M0592
Cena na prodejně: 280,00 Kč

Tradiční slovenská řemeslná medovina kvašená z květových medů a křišťálově čisté vody z Liptovských hor velmi jemné chuti. Jemný přídavek kořenících přísad, které téměř nepoznáte.

Kdo byl Juraj Jánošík?
Žil v letech 1668 - 1713. Byl slovenský zbojník a národní legenda. Vyrůstal v Terchové na samotě "U Jánošov". Vstoupil do povstaleckého vojska Františka II. Rákociho. Seznámil se s Tomášom Úhorčikom ve vězení a po útěku z vězení převzal velení jeho ozbrojené družiny. V slovenských dějinách se traduje, že jeho družina bohatým brala a chudým rozdávala nasbírané bohatství. Za tyto činy byl odsouzený a oběšený.

Liptov je historické území na středním Slovensku, pod Vysokými Tatrami, na horním toku Váhu.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Metheglin

Tradiční kvašená medovina s přídavkem kořenění nebo bylin, které mohou být vyluhovány v různé fázi výroby.

Druh medu

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Proces výroby

Tato medovina byla vařená před kvašením. Tepelný postup má určité technologické výhody, nicméně dochází k poškození některých drahocenných složek medu, zejména při delším varu. V chuti výrobní proces nepoznáte, ale pro vařené medoviny je typické, že jsou zlatavější barvy, neboť při vysokých teplotách med částečně karamelizuje.

Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.

Výrobce Liptovská medovina

Tradičně a řemeslně vyráběná slovenská medovina

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Tradičně a řemeslně vyráběná slovenská medovina