Kód: SK2602A | Značka: Liptovská medovina

Liptovská medovina - mátová - 0,75 l 13,5%, sklo

279 Kč / ks 230,58 Kč bez DPH
Na dotaz
Intenzívní aroma máty vás uchvátí při prvním lehkém nádechu a prolíná se s tóny jemné květové medoviny. Chuť je velmi příjemná, lehce perná, harmonická a svěží. Ideální medovina na horké letní večery.
Možnosti doručení
Kategorie: Methegliny
Hmotnost: 1.4 kg
Země původu: Slovensko
Výrobce: Mário Mišovič - Liptovská medovina
Typ medu: nektarový
Způsob výroby: vařená
Příchuť: bylinná
Alkohol: 13,5%
Sladkost: polosladká
Objem: 0,75 l
Cena/l: 372,00 Kč
Složení: voda, med, máta
Konzervanty: pyrosiřičitan draselný
Pořadí novinky: M0593
Cena na prodejně: 290,00 Kč
Položka byla vyprodána…
Precizně vybraný sortiment
Pečlivý výběr sortimentu
Při výběru dodavatelů je pro nás kvalita na 1. místě! Pak samozřejmě ochutnáváme.
Netajíme složení produktů
Netajíme složení produktů
Většina prodejců záměrně neuvádí složení medovin. U poctivých medovin není co tajit.

Intenzívní aroma máty vás uchvátí při prvním lehkém nádechu a prolíná se s tóny jemné květové medoviny. Chuť je velmi příjemná, lehce perná, harmonická a svěží. Ideální medovina na horké letní večery.

Máta se přidává až do prokvašené medoviny, následně se medovina nechává vyzrát a pak se filtruje.

Rozhodně doporučuji vychladit na cca 8-10°C.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Metheglin

Tradiční kvašená medovina s přídavkem kořenění nebo bylin, které mohou být vyluhovány v různé fázi výroby.

Druh medu

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Proces výroby

Tato medovina byla vařená před kvašením. Tepelný postup má určité technologické výhody, nicméně dochází k poškození některých drahocenných složek medu, zejména při delším varu. V chuti výrobní proces nepoznáte, ale pro vařené medoviny je typické, že jsou zlatavější barvy, neboť při vysokých teplotách med částečně karamelizuje.

Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.

Výrobce Liptovská medovina

Tradičně a řemeslně vyráběná slovenská medovina

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Tradičně a řemeslně vyráběná slovenská medovina