Limitovaná edice
Kód: CZ7716 | Značka: Medárna Hrádek

Medárna Hrádek - Ovocná medovina - arónie - 0,5 l 12,9%, sklo

339 Kč / ks 280,17 Kč bez DPH
Skladem (2 ks)
Základ medoviny tvoří naše chuťově vyvážené, ceněné medy. Je připravena metodou za studena. Do procesu kvašení bylo přidáno čerstvé ovoce.
Možnosti doručení
Kategorie: Ovocné medoviny - Melomely
Hmotnost: 1 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Vítězslav a Markéta Krejčovi
Typ medu: nektarový
Způsob výroby: za studena
Příchuť: aróniová
Alkohol: 12,9%
Sladkost: polosladká
Objem: 0,5 l
Cena/l: 678,00 Kč
Vhodné jako dárek: pro maminku či babičku, pro přítelkyni nebo manželku, na návštěvu známých
Složení: voda, med, arónie
Pořadí novinky: M0658
Cena na prodejně: 360,00 Kč
Precizně vybraný sortiment
Pečlivý výběr sortimentu
Při výběru dodavatelů je pro nás kvalita na 1. místě! Pak samozřejmě ochutnáváme.
Netajíme složení produktů
Netajíme složení produktů
Většina prodejců záměrně neuvádí složení medovin. U poctivých medovin není co tajit.

Základ medoviny tvoří naše chuťově vyvážené, ceněné medy. Je připravena metodou za studena. Do procesu kvašení bylo přidáno čerstvé ovoce.

Ochutnejte naší vzácnou limitovanou edici, která je sezónní, česká, poctivá, s láskou vyráběná - čeká jen na vás.

Skladujte v chladu a temnu. Optimální teplota pro konzumaci je 12-15°C. Případná sedlinka není na závadu. Obsahuje siřičitany přirozeně vzniklé během procesu kvašení.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Melomela

Melomela je ovocná medovina, při jejíž výrobě se místo vody (nebo části objemu vody) použije ovocná šťáva. V našich končinách je nejčastější použití višňové nebo černorybízové šťávy. Při kombinaci s jablečným moštem se pak nápoj nazývá jako cyser.

Druh medu

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Výrobce Medárna Hrádek

Včelařství, domácí výroba medoviny a cyseru

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Včelařství, domácí výroba medoviny a cyseru.

Malé rodinné včelařství, které se nachází na Vysočině v obci Hrádek u Pacova. Zabývá se prodejem medu, ostatních včelích produktů a oddělků. Poslední roky se zaměřuje na produkci prvotřídní medoviny vyráběné studenou cestou. Medoviny z Hrádku jsou sušší a výrazněji prokvašené.