Medovina kvašená z květových medů a aróniového moštu od lokálních farmářů. Silná vůně arónie se rozlévá celou místností po otevření lahve. Chuť je hutně ovocná, velmi sladká s jemnou kyselinkou a hořkostí a lehkou trpkostí červených vín.
Medovina Der Met Drache je vyráběná studenou cestou z nejkvalitnějšího medu z vlastních včelstev, aby byla zajištěna nejvyšší kvalita a chuť. Výrobce se záměrně vyhýbá filtraci, aby zachovali nejintenzivnější chuť. Občas proto být jemně zakalené. Medovina zrála několik měsíců.
Medovina
Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Melomela
Melomela je ovocná medovina, při jejíž výrobě se místo vody (nebo části objemu vody) použije ovocná šťáva. V našich končinách je nejčastější použití višňové nebo černorybízové šťávy. Při kombinaci s jablečným moštem se pak nápoj nazývá jako cyser.
Druh medu
Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.
Proces výroby
Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.
Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.
Výrobce Met Drache
Medovinárna zaměřené na tradiční medovinu a experimentální šarže.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Meadery zaměřené na tradiční medovinu a experimentální šarže.
Jsme rodinný včelín z jihu Bavorska. Včelařem jsem se vyučil v rakouském Grazu, kde jsem získal osvědčení tovaryše. Naše včely se nacházejí na různých místech ve smíšených lesích, květinových loukách, ale také na nejdelším zámeckém komplexu na světě v Burghausenu. Včely samotné udržujeme co nejblíže přírodě a necháváme plásty rozšířit v přirozené stavbě. Tímto způsobem získáváme náš speciální med, který následně zpracováváme na mnoho různých produktů. Medové víno a medové likéry jsou však pro nás nejvyšším uměním zušlechťovat náš med. Plody pro naše ovocné odrůdy pocházejí téměř výhradně z vlastního pěstování nebo z květnatých luk, kde naše včely sbírají nektar. "The Mead Dragon" (Der Met Drache) se zrodil z našeho nadšení pro řemeslo a představuje pro nás kombinaci dávné tradice a mystiky, která pro nás ztělesňuje tento speciální nápoj. Naše produkty nabízíme na trzích, středověkých trzích, v různých obchodech ale i ve vlastním včelařství. Tam pořádáme kurzy včelaření a výroby medoviny, protože je pro nás důležité předávat tyto znalosti a umění vaření medoviny ostatním, abychom tyto staré tradice uchovali.