Oceněná
Kód: PL0611A | Značka: Pasieka Jaros

Pasieka Jaros - Trybunalski - Miód pitny Trójniak - 0,75 l 13%

349 Kč / ks 288,43 Kč bez DPH
Skladem (7 ks)
Polská medovina kategorie Trójniak je kvašená z jednoho dílu medu a dvou dílů vody. Je vyráběna podle rodinného receptu a studenou cestou.
Možnosti doručení
Kategorie: Ovocné medoviny - Melomely
Hmotnost: 1.3 kg
Země původu: Polsko
Výrobce: PASIEKA JAROS Sp. z o.o.
Způsob výroby: za studena
Příchuť: bezinková
Alkohol: 13%
Sladkost: polosladká
Objem: 0,75 l
Cena/l: 465,33 Kč
Originální název: Miód pitny Trójniak - Trybunalski
Složení: voda, med, bezinková šťáva
Pořadí novinky: M0350
Cena na prodejně: 395,00 Kč
Precizně vybraný sortiment
Pečlivý výběr sortimentu
Při výběru dodavatelů je pro nás kvalita na 1. místě! Pak samozřejmě ochutnáváme.
Netajíme složení produktů
Netajíme složení produktů
Většina prodejců záměrně neuvádí složení medovin. U poctivých medovin není co tajit.

Polská medovina kategorie Trójniak je kvašená z jednoho dílu medu a dvou dílů vody. Je vyráběna podle rodinného receptu a studenou cestou.

Méně intenzivní chuti jako dwójniak, ale nezapomenutelný smyslový zážitek.
Název Trybunalski připomíná dobu, kdy se medovina pila během tribunálu, kde polští šlechtici volili krále.
Je kombinací květových medů a pohankového medu s malým přídavkem ovocné bezinkové šťávy.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Melomela

Melomela je ovocná medovina, při jejíž výrobě se místo vody (nebo části objemu vody) použije ovocná šťáva. V našich končinách je nejčastější použití višňové nebo černorybízové šťávy. Při kombinaci s jablečným moštem se pak nápoj nazývá jako cyser.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Ocenění v soutěžích



  • čestná zmínka na 6. vinařském závodě v Ozorkowě v Polsku v roce 1997, kterou pořádala Národní rada pro vinařství;


  • zlatá medaile na Mezinárodním festivalu medoviny v Boulder, USA, 2004;


  • bronzová medaile na Mezinárodním medailonském festivalu v Boulderu, USA, 2013

Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.

Výrobce Pasieka Jaros

Rodinná výroba tradiční polské medoviny započatá v roce 1991. Rodinná výroba keramiky

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Rodinná výroba tradiční polské medoviny započatá v roce 1991. Rodinná výroba keramiky

Firma Pasieka Jaros byla založena roku 1978. Vyšla z rodinné tradice zabývající se chovem včel a zpracováním včelích produktů.

Od roku 1991 začali s výrobou medoviny, jejíž technologie je moderní, avšak postavená na základě starých polských tradic a receptur.

Medoviny jsou vyráběny klasickými metodami, bez konzervantů, dolihování, doslazování, umělých barviv a příchutí. Surovinou pro jejich výrobu je med, voda, bylinky nebo ovocné šťávy. Vynikající chuti dosahují během několika let stárnutí.

Již několik let se úspěšně účastní i mezinárodní soutěže Mazer Cup Boulder v Coloradu.

V nabídce medoviny jsou trójniaky, dwójniaky a półtoraky. Mnohé z nich jsou plněny do originálních vlastně vyráběných keramických nádob.