Poslední kusy Limitovaná edice
Kód: CZ1517/W | Značka: Pleva

Pleva - Medovina jedinečná - meruňková - divoká - 0,5 l 14,1%, sklo

339 Kč / ks 280,17 Kč bez DPH
Vyprodáno
Divoká meruňková medovina čerstvě vykvašená studenou cestou. Příjemně sladká ovocná chuť, nádherná barva moravských meruněk. Limitovaná edice - pouze 40 lahví v roce 2022.
Možnosti doručení
Kategorie: Ovocné medoviny - Melomely
Hmotnost: 1 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Pleva s.r.o.
Typ medu: nektarový
Způsob výroby: za studena
Příchuť: meruňková
Alkohol: 14,1%
Sladkost: polosladká
Objem: 0,5 l
Cena/l: 678,00 Kč
Vhodné jako dárek: na popíjení s přáteli, pro přítele nebo manžela, pro přítelkyni nebo manželku, na návštěvu známých
Originální název: Medovina jedinečná - meruňková - mladá
Složení: voda, med, meruňky
Pořadí novinky: M0458
Cena na prodejně: 360,00 Kč
Položka byla vyprodána…
Precizně vybraný sortiment
Pečlivý výběr sortimentu
Při výběru dodavatelů je pro nás kvalita na 1. místě! Pak samozřejmě ochutnáváme.
Netajíme složení produktů
Netajíme složení produktů
Většina prodejců záměrně neuvádí složení medovin. U poctivých medovin není co tajit.

Divoká meruňková medovina čerstvě vykvašená studenou cestou. Příjemně sladká ovocná chuť, nádherná barva moravských meruněk. Limitovaná edice - pouze 40 lahví v roce 2022.

Meruňková medovina ještě není vyzrálý nápoj, proto její divokost neberte na lehkou váhu. Skladujte ji v lednici a vypijte nejpozději do týdne od doručení. Ideální je dát si celou lahvinku rovnou ten večer, kdy ji otevřete. Jeden či dva pohárky můžete v ledničce skladovat nejpozději do druhého dne. Divokou medovinu nedoporučujeme ohřívat.

Chuť rozloupnuté meruňky a peckovitost na jazyku
Pokud holdujete nápojům, jejichž chuť má určitý vývoj, bude pro vás meruňková medovina úžasným experimentem. Naložili jsme do ní totiž meruňky včetně pecek. Když k ní poprvé přivoníte, určitě to poznáte – vůně peckovitého ovoce se nedá s ničím splést, až lehce v pozadí ucítíte samotné meruňky. Při prvním ochutnání vás čeká chuť rozloupnuté meruňky, která se na jazyku promění v peckovitost. Svěží meruňky podpořené medem dodávají nápoji sladkou chuť, kterou nabourává hořkost pecek.

Divoká meruňková medovina – limitovaná edice, pleva
Když je chuť experimentovat...
Nápad na meruňkovou medovinu se zrodil už během léta, které bylo letos na meruňky na jižní Moravě obzvláště štědré. Milan Pleva navíc rád zkouší různé ovoce, aby přišel na to, které se do medovin hodí nejlépe. Meruňky vybrané pro tuto limitovanou edici byly kyselejší a pevnější. Měkké a přezrálé kousky zpracovala paní Plevová do kompotů. Sladkost tohoto ovoce podpořil květový med z Potštejna. Po vykvašení nás všechny medovina překvapila poměrně neobvyklou barvou – na bílém pozadí úplně prosvítala barva letních meruněk. Takhle sytě barevnou medovinu jsme snad ještě neměli.

Po ohřátí vynikne ovocná chuť
Meruňkovou medovinu doporučujeme popíjet spíše mírně zahřátou. Díky této úpravě vynikne její ovocná a zároveň jemná chuť čerstvých meruněk. Zahřátí zároveň lehce potlačí peckovitost, která by nemusela vyhovovat všem degustátorům. Mírné zahřátí zároveň zbaví medovinu alkoholové vůně i štiplavosti alkoholu, zůstane lahodná ovocná a plná chuť. Tato medově oranžová medovina si rozhodně zaslouží vaši pozornost.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Melomela

Melomela je ovocná medovina, při jejíž výrobě se místo vody (nebo části objemu vody) použije ovocná šťáva. V našich končinách je nejčastější použití višňové nebo černorybízové šťávy. Při kombinaci s jablečným moštem se pak nápoj nazývá jako cyser.

Druh medu

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Zvýhodněný nákup v rámci kolekcí

Tento produkt můžete zakoupit za zvýhodněnou cenu v rámci některého speciálního setu:

  • Jarní divoké a jedinečné medoviny Aktuální jarní set výjimečných medovin z rodinné firmy Pleva. Součástí setu jsou divoké mladé medoviny (malinová, borůvková a meruňková), novinky (pohanková a třešňová) a poslední kousky předvánočních novinek (černý bez, levandulová a červený rybíz) (2 299 CZK)

Výrobce Pleva

Výrobna včelařské firmy Pleva zahrnuje sortiment nejen medovin, ale i dalších včelích produktů a kosmetiky. Medovina je vyráběna za studena.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Výrobna včelařské firmy Pleva zahrnuje sortiment nejen medovin, ale i dalších včelích produktů a kosmetiky. Medovina je vyráběna za studena.

Provozovna rodinné firmy Pleva se nachází v lázeňské městečku Potštejn v malebném podhůří Orlických hor. Specializuje se na zpracování léčivých včelích produktů (medu, mateří kašičky, pylu, propolisu a včelího jedu) do kosmetiky a potravinových doplňků. Pro nás je však nejzajímavější výroba medovin, v níž se Plevovi specializují na jednodruhové medoviny.

Chovem včel se zabývají již od roku 1969 a zpracováním včelích produktů od roku 1990. S výrobou medovin započali ale až kolem roku 2003, nejdříve v menším množství. Od počátku chtěli jít cestou šetrnou k medu a také měli cíl nabídnout něco nového, unikátního, co na trhu chybí. Oficiálně začali medovinu nabízet až v roce 2008. První medovina byla bylinná a výrazně hořká, vyráběli též i několik medových likérů s variantou ořechovou i bylinnou. Nakonec se však zaměřili na celkem unikátní avšak nejzajímavější kategorii medovin, kterou tvoří medoviny vyráběné z jednoho druhu medu. V současné nabídce mají medoviny akátové, lipové, slunečnicové a z lesního medu, které jsou opravdovými delikatesy a jsou oblíbené pro svoji výraznou vůni a chuť původního medu. Potštejnská medovina je kvašená z klasického květového medu.

Doba zrání medovin je minimálně 1 rok, avšak některé jim v tancích ladí svoji chuť již 5 let.

My v Muzeu medoviny od Plevů odebíráme i některé druhy medové kosmetiky.