

Belgický Original Sin V.3.0 je třetí šarže jablečné medoviny. Byla vyrobena mimo jiné z organické jablečné šťávy z Reine des étoiles, Belle de Boskoop, Joseph Mulsh, Golden Delicios a Jonathan. Všechno jsou to staré odrůdy.
Dozrávání v bourbon barelu.
Ve vůni najdeme jablko, - samozřejmě - med, citrusy a dub. Chuť se na patře vyvíjí od sladkého, květového medu a lehké kyselosti jablka až po tropické ovoce. Jasně přítomná je alkoholovost a charakter triple secu. Lehká svíravost tříslovin z amerického bílého dubu a slupky jablek vytváří jemný efekt vysoušení úst. Nad tím vším je nezaměnitelná přítomnost citrusů. V dochuti je mnohem více jablka, které vydrží několik minut.
Medovina
Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Melomela - cyser
Cyser je ovocná kvašená medovina (Melomela), v níž se místo vody použije jablečný mošt anebo cider.
Druh medu
Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.
Medoviny vyráběné z medu slunečnicového a pozdní snůšky.
Proces výroby
Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.
Tato medovina je vhodná k ohřevu, avšak doporučujeme dodržovat vždy maximální teplotu ohřevu na cca 50-55°C. Při vyšších teplotách by mohlo dojít k poškození drahocenných složek medu. K ohřevu doporučujeme sladší a chuťově výraznější medoviny, zejména ty s přídavkem koření nebo bylinek, jejichž aroma příjemně vystoupí při ohřevu. Medovinu si však můžete ochutit dle vašeho přání, stejně jako svařené víno.
Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.
Výrobce The Blacksmith's Meadery
První moderní belgické řemeslné medovinařství
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
První moderní belgické řemeslné medovinařství
Za belgickou značkou The Blacksmith's Meadery stojí Gert Smet, který od roku 2016 vyrábí především melomely, ale i tradiční medoviny polosladké až velmi sladké. Občas se pustí do vinných nebo jablečných medovin anebo dalších specialit. Z původně experimentálních šarží se staly stálé druhy, které má průběžně v nabídce.
Všechny medoviny The Blacksmith's Meadery jsou vyráběné studenou cestou a některé jsou dozrávané v sudech. Melomely obsahují opravdu velkou dávku ovoce. Pyšní se také mnoha oceněními ze světových soutěží.
Výrobní společnost : | Blacksmith VOF |
---|