Limitovaná edice
Kód: BE0127 | Značka: The Blacksmith's Meadery

The Blacksmith's Meadery - Original Sin V.3.0 - Cyser - 0,5 l 17%, sklo

784 Kč / ks 647,93 Kč bez DPH
Skladem (>10 ks)
Belgický Original Sin V.3.0 je třetí šarže jablečné medoviny. Byla vyrobena mimo jiné z organické jablečné šťávy z Reine des étoiles, Belle de Boskoop, Joseph Mulsh, Golden Delicios a Jonathan. Všechno jsou to staré odrůdy.
Možnosti doručení
Kategorie: Ovocné medoviny - Melomely
Hmotnost: 1 kg
Země původu: Belgie
Výrobce: Blacksmith VOF
Typ medu: nektarový
Druh medu: slunečnicový
Způsob výroby: za studena
Příchuť: jablečná
Alkohol: 17%
Sladkost: sladká
Objem: 0,5 l
Cena/l: 1 568,00 Kč
Originální název: Original Sin V.3.0 Bourbon Barrel Aged
Složení: belgický bio jablečný mošt, slunečnicový med
Konzervanty: siřičitany
Ročník: 2020
Pořadí novinky: M0752
Vhodná k ohřevu: ano
Cena na prodejně: 825,00 Kč

Belgický Original Sin V.3.0 je třetí šarže jablečné medoviny. Byla vyrobena mimo jiné z organické jablečné šťávy z Reine des étoiles, Belle de Boskoop, Joseph Mulsh, Golden Delicios a Jonathan. Všechno jsou to staré odrůdy.

Dozrávání v bourbon barelu.

Ve vůni najdeme jablko, - samozřejmě - med, citrusy a dub. Chuť se na patře vyvíjí od sladkého, květového medu a lehké kyselosti jablka až po tropické ovoce. Jasně přítomná je alkoholovost a charakter triple secu. Lehká svíravost tříslovin z amerického bílého dubu a slupky jablek vytváří jemný efekt vysoušení úst. Nad tím vším je nezaměnitelná přítomnost citrusů. V dochuti je mnohem více jablka, které vydrží několik minut.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Melomela - cyser

Cyser je ovocná kvašená medovina (Melomela), v níž se místo vody použije jablečný mošt anebo cider.

Druh medu

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Medoviny vyráběné z medu slunečnicového a pozdní snůšky.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Tato medovina je vhodná k ohřevu, avšak doporučujeme dodržovat vždy maximální teplotu ohřevu na cca 50-55°C. Při vyšších teplotách by mohlo dojít k poškození drahocenných složek medu. K ohřevu doporučujeme sladší a chuťově výraznější medoviny, zejména ty s přídavkem koření nebo bylinek, jejichž aroma příjemně vystoupí při ohřevu. Medovinu si však můžete ochutit dle vašeho přání, stejně jako svařené víno.

Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.

Výrobce The Blacksmith's Meadery

První moderní belgické řemeslné medovinařství

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola