Kód: CZ2422 | Značka: Včelařství Smolík

Včelařství Smolík - Medovina jablečná - 0,5 l 16%, sklo

314 Kč / ks 259,50 Kč bez DPH
Skladem (7 ks)
Polosladká jablečná medovina je vyrobena řízeným kvašením za studena, bez ohřevu. Nesířená. Výrazná, ale příjemně nahořklá chuť jablíček v podkresu medových tónů.
Možnosti doručení
Kategorie: Ovocné medoviny - Melomely
Hmotnost: 1 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Včelařství Smolík
Způsob výroby: za studena
Příchuť: jablečná
Alkohol: 16%
Sladkost: polosladká
Objem: 0,5 l
Cena/l: 628,00 Kč
Složení: 100% jablečný mošt, med
Pořadí novinky: M0729
Cena na prodejně: 335,00 Kč
Precizně vybraný sortiment
Pečlivý výběr sortimentu
Při výběru dodavatelů je pro nás kvalita na 1. místě! Pak samozřejmě ochutnáváme.
Netajíme složení produktů
Netajíme složení produktů
Většina prodejců záměrně neuvádí složení medovin. U poctivých medovin není co tajit.

Polosladká jablečná medovina je vyrobena řízeným kvašením za studena, bez ohřevu. Nesířená. Výrazná, ale příjemně nahořklá chuť jablíček v podkresu medových tónů.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Melomela - cyser

Cyser je ovocná kvašená medovina (Melomela), v níž se místo vody použije jablečný mošt anebo cider.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Výrobce Včelařství Smolík

Výroba vysoce prokvašených medovin, převážně melomel, výrazné chuti

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: