Kód: CZ0203 | Značka: Vinařství Zborovský

Vinařství Zborovský - Vinná medovina (Frankovka) - 0,5 l 15%, sklo

184 Kč / ks 152,07 Kč bez DPH
Skladem (>10 ks)
Vinná medovina se vyrábí kvašením ze včelího medu a vinného moštu odrůdy Frankovka z oblasti Velkých Pavlovic. Díky množství medu je medovina z červené Frankovky polosladká a příjemně se popíjí a je vhodná i na ohřev.
Možnosti doručení
Kategorie: Ovocné medoviny - Melomely
Hmotnost: 1 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Vinařství V & M Zborovský, v.o.s.
Způsob výroby: za studena
Alkohol: 15%
Sladkost: polosladká
Objem: 0,5 l
Cena/l: 368,00 Kč
Vhodné jako dárek: pro přítele nebo manžela
Originální název: Vinná medovina
Složení: vinný mošt, med
Ročník: 2016
Pořadí novinky: M0394
Vhodná k ohřevu: ano
Cena na prodejně: 195,00 Kč
Precizně vybraný sortiment
Pečlivý výběr sortimentu
Při výběru dodavatelů je pro nás kvalita na 1. místě! Pak samozřejmě ochutnáváme.
Netajíme složení produktů
Netajíme složení produktů
Většina prodejců záměrně neuvádí složení medovin. U poctivých medovin není co tajit.

Vinná medovina se vyrábí kvašením ze včelího medu a vinného moštu odrůdy Frankovka z oblasti Velkých Pavlovic. Díky množství medu je medovina z červené Frankovky polosladká a příjemně se popíjí a je vhodná i na ohřev.

Netradiční spojení červených révových odrůd s medem vždy dává velmi výjimečné chuťové výsledky. V této medovině je použit pouze včelí med a mošt z oblíbené moravské červené odrůdy Frankovka, díky čemuž má velmi výraznou chuť.

Ve vůni lze rozeznat silnou medovost a příjemnou ovocitost s perníkovým nádechem. V chuti příjemně sladká a medová. Doporučujeme podávat teplou cca 60°C (nesmí přejít varem) nebo vychlazenou, doplněnou plátkem citronu.

Hodí se k moučníkům a sýrům.

Vinařská oblast: Morava, Vinařská podoblast: Velkopavlovická
Vinařská obec: Velké Pavlovice, Viniční trať: Lizniperky
Cukr: 27,6 g/l, Kyseliny: 6,3 g/l

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Melomela - pyment

Ovocná vinná melomela, v níž se místo vody použije hroznový mošt.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Tato medovina je vhodná k ohřevu, avšak doporučujeme dodržovat vždy maximální teplotu ohřevu na cca 50-55°C. Při vyšších teplotách by mohlo dojít k poškození drahocenných složek medu. K ohřevu doporučujeme sladší a chuťově výraznější medoviny, zejména ty s přídavkem koření nebo bylinek, jejichž aroma příjemně vystoupí při ohřevu. Medovinu si však můžete ochutit dle vašeho přání, stejně jako svařené víno.

Výrobce Vinařství Zborovský

Vinařství Vladimíra a Martina Zborovských se nachází ve Velkých Pavlovicích. Kromě tradičního vinařství se mnoho let věnuje i výrobě vinné medoviny, která je zajímavých spojením hroznů vinné révy a medu.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Vinařství Vladimíra a Martina Zborovských se nachází ve Velkých Pavlovicích. Kromě tradičního vinařství se mnoho let věnuje i výrobě vinné medoviny, která je zajímavých spojením hroznů vinné révy a medu.

Vedle klasických řad odrůdových vín má v nabídce speciální edice, slámová vína, vína z botrytického sběru nebo bílá vína vyrobená metodou "batonnage".

V Medovinárně prodáváme velmi oblíbené vinné medoviny. Základními řadami je "červená" kvašená z moštu Frankovky a "bílá" vyrobená s moštem Muškátu Ottonel.
Každá šarže vinné medoviny se může lišit použitým druhem medu a odrůdy vinné révy.

Varianta bílá je vždy výrazně sladší než červená.

Doporučujeme všem milovníkům sladkého vína a medoviny a objevovatelům nových chutí.