Kód: CZ0203 | Značka: Vinařství Zborovský

Vinařství Zborovský - Vinná medovina (Frankovka) - 0,5 l 15%, sklo

184 Kč / ks 152,07 Kč bez DPH
Skladem (>10 ks)
Vinná medovina se vyrábí kvašením ze včelího medu a vinného moštu odrůdy Frankovka z oblasti Velkých Pavlovic. Díky množství medu je medovina z červené Frankovky polosladká a příjemně se popíjí a je vhodná i na ohřev.
Možnosti doručení
Kategorie: Ovocné medoviny - Melomely
Hmotnost: 1 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Vinařství V & M Zborovský, v.o.s.
Způsob výroby: za studena
Alkohol: 15%
Sladkost: polosladká
Objem: 0,5 l
Cena/l: 368,00 Kč
Vhodné jako dárek: pro přítele nebo manžela
Originální název: Vinná medovina
Složení: vinný mošt, med
Ročník: 2016
Pořadí novinky: M0394
Vhodná k ohřevu: ano
Cena na prodejně: 195,00 Kč

Vinná medovina se vyrábí kvašením ze včelího medu a vinného moštu odrůdy Frankovka z oblasti Velkých Pavlovic. Díky množství medu je medovina z červené Frankovky polosladká a příjemně se popíjí a je vhodná i na ohřev.

Netradiční spojení červených révových odrůd s medem vždy dává velmi výjimečné chuťové výsledky. V této medovině je použit pouze včelí med a mošt z oblíbené moravské červené odrůdy Frankovka, díky čemuž má velmi výraznou chuť.

Ve vůni lze rozeznat silnou medovost a příjemnou ovocitost s perníkovým nádechem. V chuti příjemně sladká a medová. Doporučujeme podávat teplou cca 60°C (nesmí přejít varem) nebo vychlazenou, doplněnou plátkem citronu.

Hodí se k moučníkům a sýrům.

Vinařská oblast: Morava, Vinařská podoblast: Velkopavlovická
Vinařská obec: Velké Pavlovice, Viniční trať: Lizniperky
Cukr: 27,6 g/l, Kyseliny: 6,3 g/l

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Melomela - pyment

Ovocná vinná melomela, v níž se místo vody použije hroznový mošt.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Tato medovina je vhodná k ohřevu, avšak doporučujeme dodržovat vždy maximální teplotu ohřevu na cca 50-55°C. Při vyšších teplotách by mohlo dojít k poškození drahocenných složek medu. K ohřevu doporučujeme sladší a chuťově výraznější medoviny, zejména ty s přídavkem koření nebo bylinek, jejichž aroma příjemně vystoupí při ohřevu. Medovinu si však můžete ochutit dle vašeho přání, stejně jako svařené víno.

Výrobce Vinařství Zborovský

Vinařství Vladimíra a Martina Zborovských se nachází ve Velkých Pavlovicích. Kromě tradičního vinařství se mnoho let věnuje i výrobě vinné medoviny, která je zajímavých spojením hroznů vinné révy a medu.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Vinařství Vladimíra a Martina Zborovských se nachází ve Velkých Pavlovicích. Kromě tradičního vinařství se mnoho let věnuje i výrobě vinné medoviny, která je zajímavých spojením hroznů vinné révy a medu.

Vedle klasických řad odrůdových vín má v nabídce speciální edice, slámová vína, vína z botrytického sběru nebo bílá vína vyrobená metodou "batonnage".

V Medovinárně prodáváme velmi oblíbené vinné medoviny. Základními řadami je "červená" kvašená z moštu Frankovky a "bílá" vyrobená s moštem Muškátu Ottonel.
Každá šarže vinné medoviny se může lišit použitým druhem medu a odrůdy vinné révy.

Varianta bílá je vždy výrazně sladší než červená.

Doporučujeme všem milovníkům sladkého vína a medoviny a objevovatelům nových chutí.