Tip
Kód: CZ8102A | Značka: Vorlíčkovo včelařství

Vorlíčkovo včelařství - Clara (červená vinná) (2016) - 0,75 l 13%

329 Kč / ks 271,90 Kč bez DPH
Skladem (>10 ks)
Medovina prokvašená s moštem červené odrůdy vína Zweigeltrebe. Je vyráběna za studena osvědčenou vinařskou technologií.
Možnosti doručení
Kategorie: Ovocné medoviny - Melomely
Hmotnost: 1.25 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Tomáš Vorlíček
Typ medu: nektarový
Způsob výroby: za studena
Alkohol: 13%
Sladkost: polosuchá
Objem: 0,75 l
Cena/l: 438,67 Kč
Vhodné jako dárek: na návštěvu známých
Originální název: Clara
Složení: hroznový mošt, med
Konzervanty: oxid siřičitý
Ročník: 2016
Pořadí novinky: M0319
Cena na prodejně: 350,00 Kč

Medovina prokvašená s moštem červené odrůdy vína Zweigeltrebe. Je vyráběna za studena osvědčenou vinařskou technologií.

Clara je ovocná medovina, při jejíž výrobě byla voda nahrazena ovocnou šťávou z červených hroznů vinné révy. Ve vůni i chuti připomíná řidší portské.

Původní 1. sarže byla kvašená s moštem červené odrůdy vína Cabernet Moravia.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Melomela - pyment

Ovocná vinná melomela, v níž se místo vody použije hroznový mošt.

Druh medu

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Výrobce Vorlíčkovo včelařství

Rodinná farma na Třebíčsku zabývající se chovem včel, získáváním včelích produktů a jejich šetrným zpracováním a výrobou přírodní medoviny osvědčenými vinařskými technologiemi

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Rodinná farma na Třebíčsku zabývající se chovem včel, získáváním včelích produktů a jejich šetrným zpracováním a výrobou přírodní medoviny osvědčenými vinařskými technologiemi.

Medovina je vyráběna studenou cestou, stejně jako se vyrábí víno. Pokud se zvolí tento běžný postup, není potřeba tepelné úpravy nebo vaření medu. Problematické bílkoviny se odstraňují vysrážením po použití bentonitu.
Tomáš Vorlíček vyrábí medovinu výhradně z medu vlastních včelstev, tudíž často nejsou k dispozici všechny vzhledem k tomu, že obhospodařuje omezené množství včelstev a med od jiných včelařů nevykupuje.

Všechny medoviny z Vorlíčkova včelařství jsou v Medovinárně velmi oblíbené a doslova nám tu někdy mizí před očima.

Ocenění:
1. místo ovocná medovina roku 2018
Na jediné soutěži medovin u nás, která se konala v Brně při veletrhu Agrotech, získali v kategorii ovocných medovin 1. místo.

Stříbro v San Franciscu
Na mezinárodní výstavě v San Franciscu v kategorii medovin získali stříbrnou medaili za ovocnou medovinu Clara.