Limitovaná edice
Kód: CZ8107A | Značka: Vorlíčkovo včelařství

Vorlíčkovo včelařství - Monique Barrique (višňová) - 0,75 l 13%

309 Kč / ks 255,37 Kč bez DPH
Skladem (>10 ks)
Nejočekávanější novinka podzimu 2021. Velmi intenzívní chuť višní v kombinaci se sladkostí medu řadí tuto medovinu mezi nejlepší ovocné medoviny na trhu. Tato limitovaná edice ležela rok v dubovém barikovém sudu.
Možnosti doručení
Kategorie: Ovocné medoviny - Melomely
Hmotnost: 1.25 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Tomáš Vorlíček
Typ medu: nektarový
Způsob výroby: za studena
Příchuť: višňová
Alkohol: 13%
Sladkost: sladká
Objem: 0,75 l
Cena/l: 412,00 Kč
Vhodné jako dárek: pro znalce, pro přítelkyni nebo manželku, na návštěvu známých
Originální název: Monique - Barrique
Složení: med, višňová šťáva
Konzervanty: oxid siřičitý
Ročník: 2021
Pořadí novinky: M0585
Cena na prodejně: 330,00 Kč

Nejočekávanější novinka podzimu 2021. Velmi intenzívní chuť višní v kombinaci se sladkostí medu řadí tuto medovinu mezi nejlepší ovocné medoviny na trhu. Tato limitovaná edice ležela rok v dubovém barikovém sudu.

Monique je ovocná medovina (melomela) s jedinečnou vůní a chutí. Při výrobě byla voda nahrazena ovocnou šťávou z višní. Medovina je vyráběna podobně jako víno studenou cestou a prověřenými vinařskými postupy.

V předprodeji za speciální výhodnou cenu. Limitované množství.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Melomela

Melomela je ovocná medovina, při jejíž výrobě se místo vody (nebo části objemu vody) použije ovocná šťáva. V našich končinách je nejčastější použití višňové nebo černorybízové šťávy. Při kombinaci s jablečným moštem se pak nápoj nazývá jako cyser.

Druh medu

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Výrobce Vorlíčkovo včelařství

Rodinná farma na Třebíčsku zabývající se chovem včel, získáváním včelích produktů a jejich šetrným zpracováním a výrobou přírodní medoviny osvědčenými vinařskými technologiemi

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Rodinná farma na Třebíčsku zabývající se chovem včel, získáváním včelích produktů a jejich šetrným zpracováním a výrobou přírodní medoviny osvědčenými vinařskými technologiemi.

Medovina je vyráběna studenou cestou, stejně jako se vyrábí víno. Pokud se zvolí tento běžný postup, není potřeba tepelné úpravy nebo vaření medu. Problematické bílkoviny se odstraňují vysrážením po použití bentonitu.
Tomáš Vorlíček vyrábí medovinu výhradně z medu vlastních včelstev, tudíž často nejsou k dispozici všechny vzhledem k tomu, že obhospodařuje omezené množství včelstev a med od jiných včelařů nevykupuje.

Všechny medoviny z Vorlíčkova včelařství jsou v Medovinárně velmi oblíbené a doslova nám tu někdy mizí před očima.

Ocenění:
1. místo ovocná medovina roku 2018
Na jediné soutěži medovin u nás, která se konala v Brně při veletrhu Agrotech, získali v kategorii ovocných medovin 1. místo.

Stříbro v San Franciscu
Na mezinárodní výstavě v San Franciscu v kategorii medovin získali stříbrnou medaili za ovocnou medovinu Clara.