Jemná kořenito-bylinná polosuchá polská medovina kategorie cworniak (25% medu). Lehkou sladkost doprovázejí nápadné kyselinky. Krásné svěží pití k lehkým pokrmům, salátům.
Szeptucha je zvláštní postava v podlaském folklóru. Pomáhá při nemoci, dává rady do života, ruší kouzla a odstraňuje kletby, často pomocí bylin. Nezaručujeme, že pití tohoto nápoje změní kouzlo, ale určitě poskytne nezapomenutelný chuťový zážitek a překvapí vás intenzivní bylinkovou a kořeněnou vůní. Pochutnejte si pomalu.
Medovina
Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Metheglin
Tradiční kvašená medovina s přídavkem kořenění nebo bylin, které mohou být vyluhovány v různé fázi výroby.
Proces výroby
Tato medovina byla vařená před kvašením. Tepelný postup má určité technologické výhody, nicméně dochází k poškození některých drahocenných složek medu, zejména při delším varu. V chuti výrobní proces nepoznáte, ale pro vařené medoviny je typické, že jsou zlatavější barvy, neboť při vysokých teplotách med částečně karamelizuje.
Ocenění v soutěžích
Mead Madness Cup 2020: 1. místo - Kořeněno-bylinné suché medoviny
Mead Madness Cup 2022: 1. místo - Kořeněno-bylinné suché medoviny
Mazer Cup 2021: 3. místo - Kořeněno-bylinné medoviny - suché
Zvýhodněný nákup v rámci kolekcí
Tento produkt můžete zakoupit za zvýhodněnou cenu v rámci některého speciálního setu:
- Nejlepší oceněné zahraniční medoviny (2019-2022) Zahraniční jedničky oceněné v mezinárodních soutěžích můžete nyní společně zakoupit ve této speciální sadě. (4 299 CZK)
Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.
Výrobce Augustowska Miodosytnia
Zakladatelé Piotr Piłasiewicz a Paweł Kotwica se rozhodli obnovit výrobu medoviny v severovýchodním Polsku založenou na tradicích této polsko-litevské oblasti. Přicházejí se zajímavými druhy medovin
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Zakladatelé Piotr Piłasiewicz a Paweł Kotwica se rozhodli obnovit výrobu medoviny v severovýchodním Polsku založenou na tradicích této polsko-litevské oblasti. Přicházejí se zajímavými druhy medovin.
Myšlenka vytvoření Augustowska Miodosytnia se zrodila z našeho zapojení do obnovy včelařství a ochoty sdílet zkušenosti s domácí výrobou medoviny. Stejně jako v případě chovu včel včel je výroba medu krásná stará polská tradice, vytlačená z trhu a povědomí veřejnosti prostřednictvím popularizace ekonomičtějších forem produkce. Otevřeli jsme Augustowska Miodosytnia, abychom tradičním způsobem vyráběli medoviny nejvyšší kvality s použitím pouze přírodních surovin získaných z pralesa Augustów a sousedních oblastí. Část zisků alokujeme na rozvoj včelařství podporou činnosti Bratrstva Bartne, ze kterého pocházíme. Recepty našich medoviny jsou odvozeny z bohaté tradice výroby medoviny v polsko-litevském společenství. Chceme znovu vytvořit chutě, které potěšily naše předky. Podle této zásady jsme jako první v Polsku zahájili výrobu zapomenutého Zbicieńu.
Správná výroba medoviny začíná rozpuštěním medu v dávce vody vhodné pro daný recept. Poté se zahřeje a vaří s kořením a kořením. Tak se vyrábí medová mladina, která se pak čerpá do nerezového fermentačního tanku, intenzivně míchá a po vychladnutí se přidávají kvasnice. Po první fázi kvašení, tedy zhruba po 3–12 týdnech, v závislosti na druhu medu (po tzv. Turbulentním kvašení) jde med do další fáze výroby, během níž klidně zraje, čiří a získání „charakteru“ s časem. Trvá to 3 až 12 měsíců. Med se plní do lahví, když jak laboratorní testy, tak organoleptické testy potvrdí jeho správnou „sílu“, stejně jako chuť, barvu a vůni. V rámci jednoho výrobního procesu se vyrobí přibližně 1300 lahví alkoholu. Například - k výrobě Trójniaku potřebujeme celý rok. Nechceme urychlovat přirozené procesy, protože víme, že na dobré nápoje se vyplatí počkat.