Novinka Limitovaná edice
Kód: PL0401A | Značka: Augustowska Miodosytnia

Augustowska Miodosytnia - Podlaska Szeptucha (Miód Pitny Czwórniak) - 0,75 l sklo

395 Kč / ks 326 Kč bez DPH
Skladem (3 ks)
Jemná kořenito-bylinná polosuchá polská medovina kategorie cworniak (25% medu). Lehkou sladkost doprovázejí nápadné kyselinky. Krásné svěží pití k lehkým pokrmům, salátům.
Kategorie: Methegliny
Hmotnost: 1.4 kg
Země původu: Polsko
Výrobce: Augustowska Miodosytnia Paweł Kotwica Piotr Piłasiewicz S.C.
Způsob výroby: vařená
Příchuť: bylinná, kořeněná
Alkohol: 12,00%
Sladkost: polosuchá
Objem: 0,75 l
Cena/l: 526,67 Kč
Vhodné jako dárek: pro přítele nebo manžela
Složení: voda, med, kozlík lékařský, plody jalovce, skořice, zázvor
Konzervanty: siřičitany

Szeptucha je zvláštní postava v podlaském folklóru. Pomáhá při nemoci, dává rady do života, ruší kouzla a odstraňuje kletby, často pomocí bylin. Nezaručujeme, že pití tohoto nápoje změní kouzlo, ale určitě poskytne nezapomenutelný chuťový zážitek a překvapí vás intenzivní bylinkovou a kořeněnou vůní. Pochutnejte si pomalu.

Medovina: Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Metheglin: Tradiční kvašená medovina s přídavkem kořenění nebo bylin, které mohou být vyluhovány v různé fázi výroby.

Tato medovina byla vařená před kvašením. Tepelný postup má určité technologické výhody, nicméně dochází k poškození některých drahocenných složek medu, zejména při delším varu. V chuti výrobní proces nepoznáte, ale pro vařené medoviny je typické, že jsou zlatavější barvy, neboť při vysokých teplotách med částečně karamelizuje.

Ocenění v soutěžích

Medovina „Podlaska Szeptucha“ byla na soutěži Mead Madness Cup PRO 2020 oceněna zlatou medailí.

Jsme oficiálními dovozci medoviny do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.

Informace o výrobci Augustowska Miodosytnia

Zakladatelé Piotr Piłasiewicz a Paweł Kotwica se rozhodli obnovit výrobu medoviny v severovýchodním Polsku založenou na tradicích této polsko-litevské oblasti. Přicházejí se zajímavými druhy medovin

Více informací o výrobci se dočtete na záložce Značka.

Další informace můžete nalézt v katalogu prodejny pod kódem produktu PL0401A.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Zakladatelé Piotr Piłasiewicz a Paweł Kotwica se rozhodli obnovit výrobu medoviny v severovýchodním Polsku založenou na tradicích této polsko-litevské oblasti. Přicházejí se zajímavými druhy medovin.

Myšlenka vytvoření Augustowska Miodosytnia se zrodila z našeho zapojení do obnovy včelařství a ochoty sdílet zkušenosti s domácí výrobou medoviny. Stejně jako v případě chovu včel včel je výroba medu krásná stará polská tradice, vytlačená z trhu a povědomí veřejnosti prostřednictvím popularizace ekonomičtějších forem produkce. Otevřeli jsme Augustowska Miodosytnia, abychom tradičním způsobem vyráběli medoviny nejvyšší kvality s použitím pouze přírodních surovin získaných z pralesa Augustów a sousedních oblastí. Část zisků alokujeme na rozvoj včelařství podporou činnosti Bratrstva Bartne, ze kterého pocházíme. Recepty našich medoviny jsou odvozeny z bohaté tradice výroby medoviny v polsko-litevském společenství. Chceme znovu vytvořit chutě, které potěšily naše předky. Podle této zásady jsme jako první v Polsku zahájili výrobu zapomenutého Zbicieńu.

Správná výroba medoviny začíná rozpuštěním medu v dávce vody vhodné pro daný recept. Poté se zahřeje a vaří s kořením a kořením. Tak se vyrábí medová mladina, která se pak čerpá do nerezového fermentačního tanku, intenzivně míchá a po vychladnutí se přidávají kvasnice. Po první fázi kvašení, tedy zhruba po 3–12 týdnech, v závislosti na druhu medu (po tzv. Turbulentním kvašení) jde med do další fáze výroby, během níž klidně zraje, čiří a získání „charakteru“ s časem. Trvá to 3 až 12 měsíců. Med se plní do lahví, když jak laboratorní testy, tak organoleptické testy potvrdí jeho správnou „sílu“, stejně jako chuť, barvu a vůni. V rámci jednoho výrobního procesu se vyrobí přibližně 1300 lahví alkoholu. Například - k výrobě Trójniaku potřebujeme celý rok. Nechceme urychlovat přirozené procesy, protože víme, že na dobré nápoje se vyplatí počkat.