Poslední kusy Limitovaná edice

Dvořák - Včelařství a medovinařství - Valentýnské medové víno - 0,5 l 11%, sklo

279 Kč / ks 230,58 Kč bez DPH
Na dotaz
Speciální edice medoviny z Medovinařství Dvořák. Studenou cestou vyráběná medovina s výraznou chutí medu, květu a čerstvého plodu černého bezu je ideální pro tuto příležitost.
Možnosti doručení
Kategorie: Methegliny
Hmotnost: 1 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Medovinarstvi Dvorak
Typ medu: nektarový
Způsob výroby: za studena
Příchuť: kořeněná
Alkohol: 11%
Sladkost: polosladká
Objem: 0,5 l
Cena/l: 558,00 Kč
Vhodné jako dárek: pro přítele nebo manžela, pro přítelkyni nebo manželku
Složení: voda, med, kvasinky, sušený květ černého bezu, čerstvý plod černého bezu
Pořadí novinky: M0535
Cena na prodejně: 295,00 Kč
Položka byla vyprodána…

Speciální edice medoviny z Medovinařství Dvořák. Studenou cestou vyráběná medovina s výraznou chutí medu, květu a čerstvého plodu černého bezu je ideální pro tuto příležitost.

Udělejte si pěkný večer s medovinou.

V této edici byl použit sušený květ černého bezu a čerstvé bezinky. Medové víno bezové z čerstvého plodu bezu černého má lehce narůžovělé odstíny.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Metheglin

Tradiční kvašená medovina s přídavkem kořenění nebo bylin, které mohou být vyluhovány v různé fázi výroby.

Druh medu

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Výrobce Dvořák - Včelařství a medovinařství

Radomír Dvořák profesionálně navazuje na předchozí výrobu Luženské medoviny. Již v prvních letech obohatil nabídku o nové druhy, kromě metheglinů vycházejících z původních receptur, máme v nabídce medoviny druhové i ovocné.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Radomír Dvořák profesionálně navazuje na předchozí výrobu Luženské medoviny. Již v prvních letech obohatil nabídku o nové druhy, kromě metheglinů vycházejících z původních receptur, máme v nabídce medoviny druhové i ovocné.

Pan Dvořák zdůrazňuje, že včelaří a vyrábí medovinu jinak. Prostě bez chemie, cukru, lihu, aromat a barviv, bez vaření, za studena. Smícháš to, zkvasíš to, stočíš to, piješ to... Chutná to! To zní dobře a je to pravda. O tom se může každý přesvědčit u kalíšku jeho medoviny.

Včelařit ho naučil pan PaedDr. Vladimír Slanař. Med zpracovává s největší pečlivostí. Medoviny vyrábí postaru. Podle receptur paní Mgr. Evy Slanařové. Vlastní med, koření, voda, kvasnice.

Medoviny z Medovinařství Dvořák jsou u nás v Medovinárně velmi oblíbené. Dlouhodobého zájmu zákazníků se těší původní receptury: hradní - nyní Křivoklátské medové víno, jemná - nyní Medové víno anebo sváteční či chmelová.

Novinkou a specialitou jsou od roku 2020 medoviny z druhových medů: lípa a slunečnice. Nabídku doplnil i několika druhy ovocných medovin, kde je použito sušené ovoce (šípky, jeřabina apod.)

Doporučujeme nákup celé kolekce, protože každá medovina stojí za to, abych si ji vaše chuťové buňky užily:)