Kód: CZ6012XZ6 | Značka: Hřebečská medovina

Hřebečská medovina - Vikingská - Viking Mead - Freya - Orange Peel (staročeská) (karton 6x 0,5l) 12%, sklo

2 239 Kč / ks 2 394 Kč Sleva 6 % 1 850,41 Kč bez DPH
Skladem (1 ks)
Freya v překladu znamená „Milovaná“ je v severské mytologii krásná bohyně, která je stejně jako její otec Njörd a její bratr a milenec zároveň Frey z rodu Vanů. Je označována jako bohyně plodnosti a úrody, lásky, krásy, války, čarodějnictví.
Možnosti doručení
Kategorie: Methegliny
Hmotnost: 8.1 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Ivana Bakrlíková
Typ medu: smíšený
Způsob výroby: nevařená
Příchuť: bylinná, kořeněná
Alkohol: 12%
Sladkost: sladká
Objem: 3 l
Cena/l: 746,33 Kč
Vhodné jako dárek: pro milovníka historie
Originální název: Viking Mead - Freya - Orange Peel (staročeská)
Složení: voda, med, koření, byliny
Konzervanty: kys. vinná
Vhodná k ohřevu: ano

Freya v překladu znamená „Milovaná“ je v severské mytologii krásná bohyně, která je stejně jako její otec Njörd a její bratr a milenec zároveň Frey z rodu Vanů. Je označována jako bohyně plodnosti a úrody, lásky, krásy, války, čarodějnictví.

Staročeská medovina ochucená tradičním kořením a bylinkami vás po všech stránkách zklidní a uvede do pohody.

Hřebečská medovina je čistě přírodní produkt vzniklý kvašením kvalitního medu za účasti čisté kultury vinných kvasinek. Jejich vzácné chuti je dosaženo kvalitou medu, který pochází z lesů hřebečského hřbetu v okolí Moravské Třebové. Příjemně působí na zažívací ústrojí a uklidňují nervový systém, přispívá ke zklidnění a k navození dobré pohody. Podává se chlazená, v chladném období se servíruje též teplá.

Medovina je ochucena 17 druhy koření a bylin. Mimojiné obsahuje meduňku, hřebíček, pomerančovou kůru atd.

Vylepšená receptura od roku 2020.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Metheglin

Tradiční kvašená medovina s přídavkem kořenění nebo bylin, které mohou být vyluhovány v různé fázi výroby.

Druh medu

V medu je zastoupen květový a lesní med, zdrojem tedy byl jak nektar z květů, tak snůška z medovice.

Proces výroby

Tato medovina není vařená, nicméně při její výrobě došlo k časově omezenému ohřátí medu nad teploty 50°C. Mohlo dojít k ohřevu až k teplotám 80°C, kdy již může docházet ke znehodnocení některých složek medu.

Tato medovina je vhodná k ohřevu, avšak doporučujeme dodržovat vždy maximální teplotu ohřevu na cca 50-55°C. Při vyšších teplotách by mohlo dojít k poškození drahocenných složek medu. K ohřevu doporučujeme sladší a chuťově výraznější medoviny, zejména ty s přídavkem koření nebo bylinek, jejichž aroma příjemně vystoupí při ohřevu. Medovinu si však můžete ochutit dle vašeho přání, stejně jako svařené víno.

Složení setu:

  • 6x Vikingská - Viking Mead - Freya - Orange Peel (staročeská) 0,5 l (Ivana Bakrlíková)

    Freya v překladu znamená „Milovaná“ je v severské mytologii krásná bohyně, která je stejně jako její otec Njörd a její bratr a milenec zároveň Frey z rodu Vanů. Je označována jako bohyně plodnosti a úrody, lásky, krásy, války, čarodějnictví.

Fotografie setu může být ilustrativní. Vždy platí, co je uvedeno v popisu produktu. Občas musíme z důvodu nedostupnosti některých položek upravovat skladbu setů a ne vždy je stihneme hned přefotit.


Výrobce Hřebečská medovina

V oblasti hřebečských vrchů je včelaření rodinná tradice. Výroba medoviny tvoří hlavní část produkce rodinné firmy.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

V oblasti hřebečských vrchů je včelaření rodinná tradice. Výroba medoviny tvoří hlavní část produkce rodinné firmy.

Hřebečská medovina se začala vyrábět již kolem roku 1995, ale komerčně oficiálně až v roce 2002. Paní Bakrlíková dává velký důraz tomu, aby nabízené medoviny byly přírodního charakteru a velkou péči věnuje i výběru na organismus blahodárně působících směsí koření a bylinek. Ty jsou většinou sbírány přímo v okolních oblastech Hřebečského hřbetu.

Až na medovinu mandlovou (kterou ale v Medovinárně neprodáváme) jsou všechny ingredience přírodní a nejvyšší kvality.

Základní medovina bez přísad je označována jako <em>tradiční</em>. Dále jsou v nabídce 4 druhy kořeněno bylinkových medovin - klášterní, knížecí, staročeská a bylinná hořká. Obsahují různé směsi 9 až 21 druhů ingrediencí. Pelyněk, puškvorec, meduňka, hořec, chmel, zázvor a mnohé další.

Ořechové medovina má základ také kořeněno-bylinkový, ale jsou v ní macerovány vlašské ořechy, díky čemuž má mírně hořkou chuť.

Skořicová medovina svoji intenzitou navodí příjemnou sváteční atmosféru.

Doporučujeme ochutnat archívní staročeskou medovinu, která dozrávala 5 let v dubovém sudu a je velmi hutná, sladká, s výraznou vůní 17ti koření a bylin.

Blahodárné účinky použitého medu a bylin příjemně působí na zažívací ústrojí a uklidňují nervový systém, přispívá ke zklidnění a k navození dobré pohody.