Kód: SK2711 | Značka: Lost Village

Lost Village - Medovina - 0,33 l 13,5%, sklo

199 Kč / ks 164,46 Kč bez DPH
Na dotaz
Příjemně sladká medovina se sváteční kombinací koření a bylin
Možnosti doručení
Kategorie: Methegliny
Hmotnost: 0.7 kg
Země původu: Slovensko
Výrobce: Lost Village
Způsob výroby: vařená
Příchuť: bylinná, kořeněná
Alkohol: 13,5%
Sladkost: polosladká
Objem: 0,33 l
Cena/l: 603,03 Kč
Vhodné jako dárek: pro kolegu či obchodního partnera, na návštěvu známých
Složení: voda, med, koření, byliny
Pořadí novinky: M0698
Vhodná k ohřevu: ano
Cena na prodejně: 220,00 Kč
Položka byla vyprodána…
Precizně vybraný sortiment
Pečlivý výběr sortimentu
Při výběru dodavatelů je pro nás kvalita na 1. místě! Pak samozřejmě ochutnáváme.
Netajíme složení produktů
Netajíme složení produktů
Většina prodejců záměrně neuvádí složení medovin. U poctivých medovin není co tajit.

Příjemně sladká medovina se sváteční kombinací koření a bylin.

Naše medovina je vyráběna s ohledem na výběr kvalitních surovin. Využíváme bohatou druhovou pestrost a prvotřídní slovenský med, přičemž na přípravu a kvašení medového moštu používáme speciálně vyvinuté kvasinky, které jsou přímo přizpůsobeny naší výrobě. Moderní technologická zařízení nám umožňují řídit každý aspekt procesu výroby medoviny – od kvašení až po zrání – při důsledně udržované teplotě. Tím zajišťujeme, že medovina zachovává všechny vzácné chuťové a aromatické vlastnosti medu, ze kterého je vyrobena.

VILLAGE medovina v sobě spojuje léčivé účinky a výjimečnost chuti a vůně použitého medu, bylin a koření. V jednom litru medoviny je až 0,5kg květového medu. Med blahodárně působí při poruchách trávicího ústrojí, srdečně-cévního systému, známé jsou protizánětlivé a antibakteriální účinky medu především při zánětech hrdla a horních cest dýchacích. Pokud se medovina konzumuje v přiměřených množstvích (1-2 dcl denně), na lidský organismus působí pozitivně i samotný alkohol vzniklý při kvašení medu.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Metheglin

Tradiční kvašená medovina s přídavkem kořenění nebo bylin, které mohou být vyluhovány v různé fázi výroby.

Proces výroby

Tato medovina byla vařená před kvašením. Tepelný postup má určité technologické výhody, nicméně dochází k poškození některých drahocenných složek medu, zejména při delším varu. V chuti výrobní proces nepoznáte, ale pro vařené medoviny je typické, že jsou zlatavější barvy, neboť při vysokých teplotách med částečně karamelizuje.

Tato medovina je vhodná k ohřevu, avšak doporučujeme dodržovat vždy maximální teplotu ohřevu na cca 50-55°C. Při vyšších teplotách by mohlo dojít k poškození drahocenných složek medu. K ohřevu doporučujeme sladší a chuťově výraznější medoviny, zejména ty s přídavkem koření nebo bylinek, jejichž aroma příjemně vystoupí při ohřevu. Medovinu si však můžete ochutit dle vašeho přání, stejně jako svařené víno.

Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.

Výrobce Lost Village

Slovenská medovina s chuťově vynikající směsí koření a bylin

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Slovenská medovina s chuťově vynikající směsí koření a bylin

Naše medovina je vyráběna s ohledem na výběr kvalitních surovin. Využíváme bohatou druhovou pestrost a prvotřídní slovenský med, přičemž na přípravu a kvašení medového moštu používáme speciálně vyvinuté kvasinky, které jsou přímo přizpůsobeny naší výrobě. Moderní technologická zařízení nám umožňují řídit každý aspekt procesu výroby medoviny – od kvašení až po zrání – při důsledně udržované teplotě. Tím zajišťujeme, že medovina zachovává všechny vzácné chuťové a aromatické vlastnosti medu, ze kterého je vyrobena.