Kód: CZ6804A | Značka: Miroslav Bašta

Miroslav Bašta - Medovina ořechová - 0,75 l 11%

259 Kč / ks 214,05 Kč bez DPH
Na dotaz
Decentně nahořklá ořechová příchuť je oblíbenou variantou medoviny z jižních Čech.
Možnosti doručení
Kategorie: Methegliny
Hmotnost: 1.25 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Miroslav Bašta
Typ medu: smíšený
Způsob výroby: vařená
Příchuť: ořechová
Alkohol: 11%
Sladkost: polosladká
Objem: 0,75 l
Cena/l: 345,33 Kč
Složení: voda, med, kvasinky, živná sůl, výluh z jader vlašských ořechů
Pořadí novinky: M0206
Cena na prodejně: 275,00 Kč
Položka byla vyprodána…

Decentně nahořklá ořechová příchuť je oblíbenou variantou medoviny z jižních Čech.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Metheglin

Tradiční kvašená medovina s přídavkem kořenění nebo bylin, které mohou být vyluhovány v různé fázi výroby.

Druh medu

V medu je zastoupen květový a lesní med, zdrojem tedy byl jak nektar z květů, tak snůška z medovice.

Proces výroby

Tato medovina byla vařená před kvašením. Tepelný postup má určité technologické výhody, nicméně dochází k poškození některých drahocenných složek medu, zejména při delším varu. V chuti výrobní proces nepoznáte, ale pro vařené medoviny je typické, že jsou zlatavější barvy, neboť při vysokých teplotách med částečně karamelizuje.

Výrobce Miroslav Bašta

Lokální výrobce medoviny nacházející se v čisté klidné oblasti Třeboňska plné luk, lesů a rybníků

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Lokální výrobce medoviny nacházející se v čisté klidné oblasti Třeboňska plné luk, lesů a rybníků.

Miroslav Bašta je drobný lokální výrobce v oblasti Třeboňska. Vyrábí medovinu vařenou z vlastního medu a okolních místních včelařů. V nabídce má kromě přírodní, i další druhy, včetně žádané mandlové, která je ochucena tradičními postupy, tedy macerováním drcených mandlí bez použití aromat, jako je jinde běžné.

Příchuť všech medovin je velmi jemná.