Sezonní medovina vyráběná pouze na zimní období pro svůj typický charakter. Je vařená se šípky, sbíranými podél pláže. Po roce v běžném tanku medovina zraje dalších 10 měsíců v dubových sudech.
Zimní medovina je bohatá a sladká medovina, které dominují tmavé a hořké tóny, hořká chuť připomíná smrk a rozmarýn a má vlastnosti připomínající portské víno.
Vychutnejte si vychlazenou zimní medovinu s vánočním cukrovím nebo jako příjemný nápoj v pošmourných časech.
Návrhy na podávání
• Æbleflæsk - klasické dánské
Vánoční jídlo s restovanými kousky slaniny, cibule a jablky nebo myslivecký guláš
• Dezerty s hořkou chutí; třešně a ořechy, k tmavé čokoládě
• Lehké sýry, nap. uzený sýr
Skladování a podávání:
• medovina by měla být podávána v obyčejné sklenici na bílé víno
• Podávejte mírně vychlazené, 10–12˚
• měla by být skladována v chladu
Medovina
Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Metheglin
Tradiční kvašená medovina s přídavkem kořenění nebo bylin, které mohou být vyluhovány v různé fázi výroby.
Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.
Výrobce Mjødgård
Oblíbený dánský výrobce medoviny
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Přinášíme vám první vlaštovku z Dánska v podobě poctivě a řemeslně vyráběných medovin značky Mjødgård. Medovinařství bylo založeno v roce 2008 Oddem Castmarem s jasnou vizí a sepsaným manifestem, který Mjødgård odlišoval od ostatních tehdejších, jak sami říkají, "míchačů medoviny".
- Mjødgård by měl vyrábět poctivou medovinu z lokálních medů, lokálních surovin, bylin, jít řemeslnou výrobou, jejímž výsledkem bude čiště fermentovaný produkt. Kvašení a zrání se mělo nechat dochat dostatek času.
- Medoviny Mjødgård by měly být jemnou čistou chuť, kterou ji dává použitý med, případně tradiční přísady.
- Výroba medovin Mjødgård by měla být udržitelná, z lokálních surovin, šetrná k medu.
V Dánsku se stejně jako v Česku a mnohých dalších zemích musí utkat poctivá a bohužel tedy i dražší medovina s tou supermartketovou, která se jako medovina jen tváří, je levná a namíchaná tak, aby hodně lidem chutnala. Medoviny Mjødgård mě zachutnaly a věřím, že osloví i vás.