Kód: CZ8706F | Značka: Včelařství Babákov

Včelařství Babákov - Medovina ze Země Keltů - 0,5 l sklo

230 Kč / ks 190 Kč bez DPH
Skladem (> 5 ks)
Tradiční nápoj našich předků.
Kategorie: Methegliny
Hmotnost: 1 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Včelařství Babákov s.r.o.
Typ medu: nektarový
Způsob výroby: za studena
Příchuť: bylinná, kořeněná
Alkohol: 12,00%
Sladkost: polosladká
Objem: 0,5 l
Cena/l: 460,00 Kč
Vhodné jako dárek: na popíjení s přáteli, pro přítele nebo manžela, na návštěvu známých
Složení: voda, med, koření, byliny
Konzervanty: oxid siřičitý

Medovina je vyrobena fermentací za studena z květových medů podle tradičních receptur. Do medoviny není přidáván líh, cukr ani barviva.

Medovina: Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Metheglin: Tradiční kvašená medovina s přídavkem kořenění nebo bylin, které mohou být vyluhovány v různé fázi výroby.

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Informace o výrobci Včelařství Babákov

Včelařství a výroba medoviny na Hlinecku

Více informací o výrobci se dočtete na záložce Značka.

Další informace můžete nalézt v katalogu prodejny pod kódem produktu CZ8706F.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Včelařství a výroba medoviny na Hlinecku

Majitel firmy Vladimír Saifr začal se včelařením až ve středním věku někdy okolo roku 2007. V této době měl za sebou zaměstnání v textilním podniku, v leasingové firmě, realitní společnosti, ve státní správě a samosprávě, a již potřeboval výraznou životní změnu. Svoboda a volnost je více než pravidelný plat v organizaci.

Aby se o včelách dozvěděl co nejvíce, tak se dálkově vyučil v učebním oboru Včelař ve Včelařském učilišti v Nasavrkách v letech 2007-2009. V současné době má cca 60 včelstev, které se každý rok rozšiřují. Včelstva má umístěna v lesích a na lukách v oblasti Českomoravském vrchoviny v okolí Hlinska.

Výrobě medoviny se začal věnovat ještě pod značkou Medovinka, s.r.o. se společníkem Marcelem Gregorem, ale v roce 2016 zakládá společnost Včelařství Babákov a vydává se vlastní cestou medoviny vyráběné výhradně studenou cestou. Do nabídky zařazuje nové druhy medoviny, z nichž si u nás v Medovinárně nejvíce získaly oblibu zákazníků levandulová a propolisová. Ale všechny jsou vydařené a doporučoval bych začít ochutnávku základní Original medovinou a poté lipovou.

Včelařství Babákov vyrábí také i vlastní kosmetiku z medu.