Kód: CZ8706 | Značka: Včelařství Babákov

Včelařství Babákov - Medovina ze Země Keltů - 0,5 l 12%, sklo

194 Kč / ks 160,33 Kč bez DPH
Na dotaz
Tradiční nápoj našich předků.
Možnosti doručení
Kategorie: Methegliny
Hmotnost: 1 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Včelařství Babákov s.r.o.
Typ medu: nektarový
Způsob výroby: za studena
Příchuť: bylinná, kořeněná
Alkohol: 12%
Sladkost: polosladká
Objem: 0,5 l
Cena/l: 388,00 Kč
Vhodné jako dárek: pro milovníka historie
Složení: voda, med, koření, byliny
Konzervanty: oxid siřičitý
Pořadí novinky: M0571
Cena na prodejně: 215,00 Kč
Položka byla vyprodána…
Precizně vybraný sortiment
Pečlivý výběr sortimentu
Při výběru dodavatelů je pro nás kvalita na 1. místě! Pak samozřejmě ochutnáváme.
Netajíme složení produktů
Netajíme složení produktů
Většina prodejců záměrně neuvádí složení medovin. U poctivých medovin není co tajit.

Tradiční nápoj našich předků.

Medovina je vyrobena fermentací za studena z květových medů podle tradičních receptur. Do medoviny není přidáván líh, cukr ani barviva.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Metheglin

Tradiční kvašená medovina s přídavkem kořenění nebo bylin, které mohou být vyluhovány v různé fázi výroby.

Druh medu

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Výrobce Včelařství Babákov

Včelařství a výroba medoviny na Hlinecku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
PB Avatar autora 17.11.2021 11:58
Skvělá, jemná medovina, hladivá, po vychlazení naprosto vynikající. Bez jakýchkoli pachutí a nepřirozených vjemů.
Odpovědět

Včelařství a výroba medoviny na Hlinecku

Majitel firmy Vladimír Saifr začal se včelařením až ve středním věku někdy okolo roku 2007. V této době měl za sebou zaměstnání v textilním podniku, v leasingové firmě, realitní společnosti, ve státní správě a samosprávě, a již potřeboval výraznou životní změnu. Svoboda a volnost je více než pravidelný plat v organizaci.

Aby se o včelách dozvěděl co nejvíce, tak se dálkově vyučil v učebním oboru Včelař ve Včelařském učilišti v Nasavrkách v letech 2007-2009. V současné době má cca 60 včelstev, které se každý rok rozšiřují. Včelstva má umístěna v lesích a na lukách v oblasti Českomoravském vrchoviny v okolí Hlinska.

Výrobě medoviny se začal věnovat ještě pod značkou Medovinka, s.r.o. se společníkem Marcelem Gregorem, ale v roce 2016 zakládá společnost Včelařství Babákov a vydává se vlastní cestou medoviny vyráběné výhradně studenou cestou. Do nabídky zařazuje nové druhy medoviny, z nichž si u nás v Medovinárně nejvíce získaly oblibu zákazníků levandulová a propolisová. Ale všechny jsou vydařené a doporučoval bych začít ochutnávku základní Original medovinou a poté lipovou.

Včelařství Babákov vyrábí také i vlastní kosmetiku z medu.