Poslední kusy
Kód: CZ5706 | Značka: Zahrádka u Tomíků

Zahrádka u Tomíků - Medovina růžová - 0,5 l 14%, sklo

215 Kč / ks 177,69 Kč bez DPH
Na dotaz
Limitovaná řada růžové medoviny je kvašená z medu od včelaře a vyráběná za tepla. V medovině byly nějaký čas macerovány květy růže a tím si získala příjemné vznešené aroma.
Možnosti doručení
Kategorie: Methegliny
Hmotnost: 1 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Gabriela Macholdová
Typ medu: nektarový
Způsob výroby: vařená
Příchuť: kořeněná
Alkohol: 14%
Sladkost: polosladká
Objem: 0,5 l
Cena/l: 430,00 Kč
Složení: voda, med, květ růže
Konzervanty: kyselina citrónová
Pořadí novinky: M0357
Cena na prodejně: 230,00 Kč
Položka byla vyprodána…
Precizně vybraný sortiment
Pečlivý výběr sortimentu
Při výběru dodavatelů je pro nás kvalita na 1. místě! Pak samozřejmě ochutnáváme.
Netajíme složení produktů
Netajíme složení produktů
Většina prodejců záměrně neuvádí složení medovin. U poctivých medovin není co tajit.

Limitovaná řada růžové medoviny je kvašená z medu od včelaře a vyráběná za tepla. V medovině byly nějaký čas macerovány květy růže a tím si získala příjemné vznešené aroma.

Kytice růží a růžová medovina - to je dvojnásobně úspěšná varianta, která hluboce zapůsobí na každou ženu, na které vám záleží.

Medovina neboli medové víno je vyráběna z vlastního medu včelařské farmy a z kojenecké pramenité vody. Při kvašení je dodržována technologie našich předků. Není používáno žádné urychlování, dolihování, doslazování, žádná umělá dochucovadla, barviva apod.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Metheglin

Tradiční kvašená medovina s přídavkem kořenění nebo bylin, které mohou být vyluhovány v různé fázi výroby.

Druh medu

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Proces výroby

Tato medovina byla vařená před kvašením. Tepelný postup má určité technologické výhody, nicméně dochází k poškození některých drahocenných složek medu, zejména při delším varu. V chuti výrobní proces nepoznáte, ale pro vařené medoviny je typické, že jsou zlatavější barvy, neboť při vysokých teplotách med částečně karamelizuje.

Výrobce Zahrádka u Tomíků

Pod vrchem Strážiště mezi Želivkou a Blaníkem včelaří rodina Macholdů a věnují se výrobě medoviny, ale i dalším jedinečným včelím produktům a nejen těm.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Pod vrchem Strážiště mezi Želivkou a Blaníkem včelaří rodina Macholdů a věnují se výrobě medoviny, ale i dalším jedinečným včelím produktům a nejen těm.

První medovinu vyrobili Macholdovi ještě před tím než měli vlastní včely. Byly okouzleni slovenskou medovinou a chtěli podobnou také zkusit vyrábět. Ve vesnici brali med od místního včelaře a první várky medoviny se vydařily. Rozhodnutí začít včelařit padlo až v roce 2006 a od té doby pokročili velmi dopředu.

Kromě medoviny se věnují i výrobě medutely, což je zdravá varianta nechvalně proslulé nutely. Kromě těchto medových produktů nabízejí i domácí sirupy anebo pečené čaje.

Medovina od Tomíků je výrazně prokvašená, ale i tak hodně sladká.