Poslední kusy
Kód: CZ5703 | Značka: Zahrádka u Tomíků

Zahrádka u Tomíků - Medovina zázvorová - 0,5 l 14%

215 Kč / ks 177,69 Kč bez DPH
Momentálně nedostupné
Polosladká kvašená medovina z medu přímo od včelaře vařená podle staré receptury a zvýrazněná zázvorem. Ideální pití na chladné dny a je vhodná i k ohřevu.
Možnosti doručení
Kategorie: Methegliny
Hmotnost: 1 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Gabriela Macholdová
Typ medu: nektarový
Způsob výroby: vařená
Příchuť: kořeněná, zázvorová
Alkohol: 14%
Sladkost: polosladká
Objem: 0,5 l
Cena/l: 430,00 Kč
Složení: med, voda, zázvor
Konzervanty: kyselina citrónová
Pořadí novinky: M0115
Vhodná k ohřevu: ano
Cena na prodejně: 230,00 Kč
Položka byla vyprodána…

Polosladká kvašená medovina z medu přímo od včelaře vařená podle staré receptury a zvýrazněná zázvorem. Ideální pití na chladné dny a je vhodná i k ohřevu.

Medovina se zázvorem vás pořádně prohřeje na těle i na duši. Pokud si tuto medovinu otevřete v létě, je potřeba ji vychladit, případně si ji můžete i dochutit plátkem citrónu.

Medovina neboli medové víno je vyráběna z vlastního medu včelařské farmy a z kojenecké pramenité vody. Při kvašení je dodržována technologie našich předků. Není používáno žádné urychlování, dolihování, doslazování, žádná umělá dochucovadla, barviva apod.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Metheglin

Tradiční kvašená medovina s přídavkem kořenění nebo bylin, které mohou být vyluhovány v různé fázi výroby.

Druh medu

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Proces výroby

Tato medovina byla vařená před kvašením. Tepelný postup má určité technologické výhody, nicméně dochází k poškození některých drahocenných složek medu, zejména při delším varu. V chuti výrobní proces nepoznáte, ale pro vařené medoviny je typické, že jsou zlatavější barvy, neboť při vysokých teplotách med částečně karamelizuje.

Tato medovina je vhodná k ohřevu, avšak doporučujeme dodržovat vždy maximální teplotu ohřevu na cca 50-55°C. Při vyšších teplotách by mohlo dojít k poškození drahocenných složek medu. K ohřevu doporučujeme sladší a chuťově výraznější medoviny, zejména ty s přídavkem koření nebo bylinek, jejichž aroma příjemně vystoupí při ohřevu. Medovinu si však můžete ochutit dle vašeho přání, stejně jako svařené víno.

Výrobce Zahrádka u Tomíků

Pod vrchem Strážiště mezi Želivkou a Blaníkem včelaří rodina Macholdů a věnují se výrobě medoviny, ale i dalším jedinečným včelím produktům a nejen těm.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Pod vrchem Strážiště mezi Želivkou a Blaníkem včelaří rodina Macholdů a věnují se výrobě medoviny, ale i dalším jedinečným včelím produktům a nejen těm.

První medovinu vyrobili Macholdovi ještě před tím než měli vlastní včely. Byly okouzleni slovenskou medovinou a chtěli podobnou také zkusit vyrábět. Ve vesnici brali med od místního včelaře a první várky medoviny se vydařily. Rozhodnutí začít včelařit padlo až v roce 2006 a od té doby pokročili velmi dopředu.

Kromě medoviny se věnují i výrobě medutely, což je zdravá varianta nechvalně proslulé nutely. Kromě těchto medových produktů nabízejí i domácí sirupy anebo pečené čaje.

Medovina od Tomíků je výrazně prokvašená, ale i tak hodně sladká.