Polosladká kvašená medovina z medu přímo od včelaře vařená podle staré receptury a zvýrazněná zázvorem. Ideální pití na chladné dny a je vhodná i k ohřevu.
Medovina se zázvorem vás pořádně prohřeje na těle i na duši. Pokud si tuto medovinu otevřete v létě, je potřeba ji vychladit, případně si ji můžete i dochutit plátkem citrónu.
Medovina neboli medové víno je vyráběna z vlastního medu včelařské farmy a z kojenecké pramenité vody. Při kvašení je dodržována technologie našich předků. Není používáno žádné urychlování, dolihování, doslazování, žádná umělá dochucovadla, barviva apod.
Medovina
Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Metheglin
Tradiční kvašená medovina s přídavkem kořenění nebo bylin, které mohou být vyluhovány v různé fázi výroby.
Druh medu
Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.
Proces výroby
Tato medovina byla vařená před kvašením. Tepelný postup má určité technologické výhody, nicméně dochází k poškození některých drahocenných složek medu, zejména při delším varu. V chuti výrobní proces nepoznáte, ale pro vařené medoviny je typické, že jsou zlatavější barvy, neboť při vysokých teplotách med částečně karamelizuje.
Tato medovina je vhodná k ohřevu, avšak doporučujeme dodržovat vždy maximální teplotu ohřevu na cca 50-55°C. Při vyšších teplotách by mohlo dojít k poškození drahocenných složek medu. K ohřevu doporučujeme sladší a chuťově výraznější medoviny, zejména ty s přídavkem koření nebo bylinek, jejichž aroma příjemně vystoupí při ohřevu. Medovinu si však můžete ochutit dle vašeho přání, stejně jako svařené víno.
Výrobce Zahrádka u Tomíků
Pod vrchem Strážiště mezi Želivkou a Blaníkem včelaří rodina Macholdů a věnují se výrobě medoviny, ale i dalším jedinečným včelím produktům a nejen těm.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pod vrchem Strážiště mezi Želivkou a Blaníkem včelaří rodina Macholdů a věnují se výrobě medoviny, ale i dalším jedinečným včelím produktům a nejen těm.
Kromě medoviny se věnují i výrobě medutely, což je zdravá varianta nechvalně proslulé nutely. Kromě těchto medových produktů nabízejí i domácí sirupy anebo pečené čaje.
Medovina od Tomíků je výrazně prokvašená, ale i tak hodně sladká.